“Vi pratade inte”: Chris Eubank Jr. förnekar Connor Benns påstående om telefonsamtal

Chris Eubank Jr har förnekat att ha pratat med Conor Benn efter att hans rival returnerade ett “negativt” drogtest inför deras aggmatch på lördagen.

Ben, som vidhåller sin oskuld Efter att “spårmängder av ett fertilitetsläkemedel”, känt som klomifen, upptäcktes i ett Vada-testPåstod att Eubank Jr trodde på honom.

Men Eubank Jnr avfärdade den sidan av historien och erkänner att han har “bekymmer” efter en dramatisk dag.

“Det var inget telefonsamtal. Nej, vi pratade inte. Absolut, inget telefonsamtal. Vi har inte pratat sedan det tillkännagavs,” sa Eubank Jr till Matchroom, med British Boxing Board of Control “avbryter” kampen.

“Mina promotorer, hans promotorer, de kommer att reda ut det. Jag är redo, jag är ren, jag är 60 procent, jag har testats hela min karriär. Jag har testats mer än jag någonsin har gjort testats för slagsmål.

“Jag har en app på min telefon för att ställa in var jag behöver vara varje dag. Jag kommer att vara på den appen varje dag under resten av min karriär för att komma och kolla mig. Jag har till och med testats på semestern. Gör det inte nöja sig med olagliga ämnen, särskilt inom boxning, hälsa är ett verkligt problem.

“Jag håller mig utanför politiken, jag vet inte vad som händer. Jag har hört nyheterna som du, allt jag kan göra är att vara professionell och vara redo att slåss, när nyheterna utvecklas kommer vi att ta itu med det.

“Jag förberedde mig och gjorde mitt jobb, det är i händerna på entreprenörerna och de styrande organen, för att få den här kampen att hända, allt jag kan göra är att vara redo.

“Självklart finns det bekymmer, lyssna, jag kan inte säga för mycket. Jag är redo, jag är en ren fighter, jag har gått ner i vikt, jag är redo att gå. Allt utvecklas.

“Allt jag behöver göra är att se till att jag är redo att åka. Jag hoppas det, det måste göras, jag är redo, han är redo, vad styrelsen än säger säger de. Låt oss inte svika fansen.”

Strax före Eubank Jrs medieträningssession bröt Ben sin tystnad, hävdade sin oskuld och påstod sig ha haft ett samtal med sin motståndare.

“Jag ville säga det personligen, jag ville att du skulle höra från mig personligen,” sa Ben till Matchroom, “jag gjorde inget fel, jag är inte avstängd, vad jag beträffar fortsätter kampen. Jag pratade med Chris personligen.

“Vi vill båda att kampen ska gå framåt, vi tog medicinsk och juridisk rådgivning, vi vill att kampen ska gå framåt för fansen.

“Under hela min karriär har jag testats, jag har aldrig haft några problem förut. Mitt lag kommer att ta reda på varför det blev ett negativt fynd. Kampen pågår fortfarande, jag är en ren idrottare. Vi kommer till längst ner, vi ses på lördag.

“han [Eubank Jr] Tro mig helt, det är inte den jag är, det är inte det jag handlar om. Han skulle förstå. Vi vill båda att kampen ska fortsätta. För mig går det framåt.”

Ett gemensamt uttalande från promotorerna Matchroom Boxing och Wasserman Han detaljerade en kollektiv avsikt för kampen som kommer att äga rum på lördag.

Suarland berättade också talksport: “Det är inte ett prestationshöjande läkemedel, men det kan höja testosteron.”

Trots nyheterna “vill Eubank Jr fortsätta” i lördagens bantamviktshuvudevenemang på Londons O2 Stadium.

Ben och Eubank Jr. kommer att möta varandra i en tävling på 157 pund, där den senare skär tre mer pund än vanligt medan Ben går upp två viktklasser.

Wassermans Kalle Sauerland, som representerar Eubank Jr., sa talksport På onsdagen: “Den omedelbara reaktionen är, ‘Slaget är avstängt…’ [but] Lördagens kamp fortsätter.

“Vi måste kontrollera vad det är; ett förbjudet ämne är ett förbjudet ämne, slutet. Scenariot runt det… Hur kunde det komma till detta, varför är de andra testerna inte positiva? Det var ett stort misstag här.

“Gjordes det som en PED [performance-enhancing drug]? Nej – det här är de medicinska utlåtandena vi fick.”

Ben Eubank Jr:s förfäder engagerade sig i en av de mest stjärnspäckade rivaliteterna i brittisk boxningshistoria, med Chris Eubank som stoppade Ben i den nionde omgången av deras första sammandrabbning 1990 innan de kämpade till oavgjort oavgjort 1993 – nästan 29 år till dagen innan. den planerade kampen på lördag