Tiger Woods ivriga att spela sin roll i öppen historia igen på “Golf House” | Öppna

jag ärDet har gått sju år sedan Tiger Woods senast var i St. Andrews för The Open, och han har bott i dem mycket. Han gick igenom otaliga operationer, en handfull olika relationer, en arrestering, tillbringade månader utan idrott, gjorde Hans comebackseger På Augusta National, gick sedan vidare Samma bilolycka Och efterföljande rehabilitering. Redan 2015 var Woods i sina vildmarksår, och han missade så småningom klippet här. “Pensionering?” sa han då. “Jag är långt ifrån det.” Den här gången ser och låter det lite annorlunda. Han är tillräckligt långt nu för att veta att det här kan vara sista gången han spelar här i trenden.

Det kan ta ytterligare sex eller sju år för den gamla banan att återgå till den öppna omgången. “Om det är så länge vet jag inte om jag kommer att kunna tävla fysiskt på den nivån tills dess. Det är också en av anledningarna till att jag ville spela i det här mästerskapet. Jag vet inte vad min karriär kommer att bli. som. Jag vet att jag inte kommer att spela igen på ett fullt schema. “Min kropp tillåter mig helt enkelt inte att göra det. Så jag vet inte hur många öppna mästerskap jag har kvar i St. Andrews.” Det dröjde inte så länge innan han inte ens var säker på om han redan spelat sitt sista.

Efter kraschen visste Woods inte om han ens skulle kunna “spela lite golf med min son.” Till och med han var förvånad över hur bra hans återhämtning hade gått. Tanken på att spela här är det som rörde honom. “När jag insåg att jag kunde spela på en hög nivå var mitt fokus att komma tillbaka hit i St. Andrews för att spela i det här mästerskapet. Jag ville bara inte missa detta öppna hus på golfbanan.” Platsen är viktig för honom. Han har på sitt kontor en bild av sin första träningsrunda här, när han spelade som amatör 1995. Han visar hur han fotograferas på Swilkan-bron.

“Det var så viktigt för mig. Här genomförde jag min karriärs Grand Slam. Så det var väldigt viktigt.” Han verkar känna likadant om var varannan golfnöt känns, den enda skillnaden är att han är på andra sidan repen.

Det finns en barnslig glädje i sättet han talar om den gamla banan. Han flinade när han pratade om utmaningen att spela för vindarna och de gröna backarna, och sedan igen när han pratade om vilket privilegium det är att spela träningsrundor med Lee Travino och Jack Nicklaus. Woods verkade till och med genuint förvånad över att han fann sig själv dela en krukyta med Bob Charles, som vann Öppna 1963. “Jag såg honom precis där ute omkring 18. Bara för att kunna se det personligen, levande, Gud, det var så speciellt.”

Tiger Woods arrangerar ett andra hålslag under den första dagen av 2015 Open Andrews Championship.
Tiger Woods, som senast spelade på The Open i St. Andrews 2015, medger att det kan bli hans sista framträdande på den historiska banan. Foto: Danny Lawson / Palestinian Authority

Redan 2015 lät Woods som en man som kämpar mot tiden. Han ser nu komplett ut med sitt bortgång. Uppenbarligen tänkte han mycket på sportens historia och dess plats i den. Att komma hit kommer att göra det åt dig.

“Spelets historia är definitivt något jag har tagit till mig. Jag tror att det är en väldigt viktig del av att förstå vår spelutveckling, varifrån vi kom, speciellt för mig, för en person som ibland fick kämpa för att komma in i klubbar eller golfbanor. Så jag förstår det från en annan historisk synvinkel. Du måste uppskatta allt om det här spelet, hur det utvecklades och människorna som banade väg för oss att spela i dessa evenemang, vilket skapade energin bakom det.”

Det finns en större poäng här, naturligtvis, om mig LIV turné uppkomling Och männen som anmälde sig för att spela i den. Allt detta prat om historia var också till deras fördel. Han ville påminna dem om vad som verkligen var viktigt. “Det är en möjlighet att vissa spelare aldrig, aldrig kommer att få en chans att spela i ett stort mästerskap, aldrig få en chans att uppleva det här, eller gå ner på spåren på Augusta National. Det, för mig, förstår jag bara inte. “

Han kommer själv att få marschera på mästerskapsbanan här minst två gånger till. Eller fyra, om han får sin åsikt, för det är klart att han funderar på att vara i en konfrontation på söndag. “I golfbanor som denna kan du fortsätta in i 50-årsåldern.” Han nämnde Tom Watsons andraplats på Turnbear 2009. Watson var 59 vid den tiden. “Så du kan göra det. Det kräver bara mycket kunskap och förståelse för hur man spelar den typen av golf. Och när banorna är snabba och stadiga tillåter det äldre spelare att köra bollen utanför och ha en chans.”

Det har varit några kända uppbrott här under åren, Woods, som spelade här när både Arnold Palmer och Jack Nicklaus slutade, såg några själv. Från hur Woods talade undrar du om det kan komma en till senare i veckan, och vinna eller förlora, han kommer att ha en mer berömd bild på honom på Swilkan Bridge som kommer att gå till andra sidan på hans skrivbord.

Leave a Comment