Sue Barker beklagar hur BBC hanterade slutet av hennes tid på Question of Sport | Sport-TV

Sue Barker sa att hon ångrade hur hennes 24 år som värd för Question of Sport slutade.

Den tidigare professionella tennisspelaren och TV-sändaren, 66, kritiserade hur hennes avgång hanterades av BBC.

När hon dök upp på BBC Breakfast, föreslog hon att företaget ville att hon skulle säga att hon drog tillbaka sitt val, snarare än att ersättas som en del av en “uppdatering”.

Barker sa: “Det är så synd eftersom, jag måste säga, BBC berättade för oss att vi skulle åka. De ville uppdatera programmet och det är helt okej. Alla har rätt att göra det. Vi äger inte programmet.

“Jag har haft fantastiska 24 år med att arbeta med de mest fantastiska människorna. Så vi visste att det skulle hända och det är bara så det hände och hur det hanterades – och så som BBC ville att jag skulle säga att jag är gå ifrån den.

“Och ändå skulle jag aldrig gå ifrån ett jobb jag älskar. Jag har inget emot att bli ersatt. Helt okej. Det händer… Jag tror i efterhand att vi kunde ha hanterat det bättre. Jag tror att BBC kunde ha hanterat det Det är bättre.

“Det är bara synd för jag älskade det. Och jag ser inte ner på det bara på grund av några dåliga dagar och sedan en del negativ publicitet, som jag tror påverkade ganska många.”

I september 2020 tillkännagavs det att Barker slutade som programledare. BBC bekräftade senare att Paddy McGuinness skulle ta över rollen. Lagkaptenerna, Matt Dawson och Phil Topple, ersattes av Sam Kwok och Ugo Monia.

Barker tillkännagav henne också i juli Pensionering från Wimbledon omslag