Sebastian Vettel går i pension från F1 i slutet av säsongen 2022

deklaration

Sebastian och Tal

Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™-teamföraren Sebastian Vettel har bestämt sig för att gå i pension i slutet av säsongen 2022, efter att ha haft en glittrande motorsportkarriär.

Vinnaren av fyra Formel 1-världsmästerskap, han är trea på listan över alla tiders Grand Prix-vinnare, med 53 segrar, bakom endast Lewis Hamilton (103) och Michael Schumacher (91).

Sebastian Vettel:

“Jag har haft förmånen att arbeta med många fantastiska människor i Formel 1 under de senaste 15 åren – det finns alldeles för många att nämna och tacka.

“Under de senaste två åren har jag varit förare av Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1™ Team – och även om våra resultat inte har varit så bra som vi hade hoppats, är det väldigt tydligt för mig att allt är sammanställt som ett team att tävla på högsta nivå i många år framöver.”

Jag hoppas att det arbete jag gjorde förra året och fortsätter att göra i år kommer att bidra till att utveckla ett lag som kommer att vinna i framtiden.

Sebastian och Tal

“Jag gillade verkligen att arbeta med en så fantastisk grupp människor. Alla – Lawrence, Lance, Martin, Mike, de högre cheferna, ingenjörerna, mekanikerna och resten av teamet – är ambitiösa, kapabla, experter, engagerade och vänliga. , och jag önskar dem all lycka.

“Jag hoppas att det arbete jag gjorde förra året och kommer att fortsätta att göra i år kommer att bidra till att utveckla ett lag som kommer att vinna i framtiden, och jag kommer att arbeta så mycket jag kan mellan nu och slutet av året med detta mål i sinne, att som alltid ge mitt bästa under de senaste 10 loppen.

“Beslutet att gå i pension var svårt för mig att ta, och jag ägnade mycket tid åt att tänka på det; i slutet av året vill jag ägna mer tid åt att reflektera över vad jag kommer att fokusera på härnäst; jag är väldigt tydlig att som pappa vill jag spendera mer tid med min familj, men idag handlar det inte om att säga hejdå.

Istället handlar det om att säga tack – till alla – inte minst till fansen, utan vilkas passionerade stöd Formel 1 inte kunde existera.”

Han är en av Formel 1:s alla tiders storheter, och det var ett privilegium att få jobba med honom.

Styrelseordförande

Sebastian och Tal

Lawrence Stroll, verkställande ordförande:

“Jag vill tacka Sebastian från djupet av mitt hjärta för det fantastiska arbete han har gjort för Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1™ Team under det senaste och ett halvt året.

”Vi gjorde det klart för honom att vi ville att han skulle fortsätta med oss ​​nästa år, men i slutändan gjorde han det han kände var rätt för honom och hans familj, och det respekterar vi såklart.

“Han har kört några fantastiska lopp för oss, och bakom kulisserna har hans erfarenhet och expertis med våra ingenjörer varit ovärderlig. Han är en av F1:s storheter genom tiderna, och det har varit ett privilegium att få arbeta med honom.

“Han kommer att fortsätta att springa för oss fram till och med Abu Dhabi Grand Prix 2022, vilket kommer att vara hans 300:e Grand Prix-inträde. Vi kommer att ge honom en otrolig kostnad.”

När vi blir fullt konkurrenskraftiga – och det kommer vi att göra – kommer Sebastian att vara en av arkitekterna bakom den framtida framgången.

Lagledare

Sebastian och Tal

Mike Krak, Team Manager:

“Sebastian är en utmärkt förare – snabb, intelligent och strategisk – och naturligtvis kommer vi att sakna de egenskaperna. Men vi har alla lärt oss av honom, och kunskapen vi fått genom att arbeta med honom kommer att fortsätta att gynna vårt team långt efter att han har lämnat.

“Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1™-teamet är ett fantastiskt projekt, med obegränsad potential, och markarbetet Sebastian gjorde förra året, och fortfarande gör i år, är avgörande.

“När vi blir fullt konkurrenskraftiga – och det kommer vi att göra – kommer en av arkitekterna bakom den framtida framgången att vara Sebastian, och vi kommer alltid att vara honom tacksamma för det.”

Förarprofil

Upptäck Sebastian


Medlemskapsprogram

Gå med i I/AM


Leave a Comment