Sarah Baron: “Min show har något för alla – den är så bra som den borde vara eller extremt medioker” | skede

Hur kom du in på komedi?
Jag såg filmen A Chorus Line och bestämde mig för att jag skulle bli skådespelare. Men när jag äntligen provade det professionellt insåg jag att jag saknade en avgörande ingrediens som heter “begåvad”. Jag funderade på vilka andra sätt att stå på scen och försökte mig på komedi med öppen mikrofon. Jag gjorde det en gång i veckan, varje vecka, i ett år. Jag älskade det och jag hatade det, och så småningom slutade jag på grund av de delar där jag hatade det.

Åtta år senare träffade jag en kille som på vår första dejt sa: “Du är som en komiker eller något.” Den här killen blev min pojkvän, sedan min man. Genom det hela tjatade han på mig för att försöka stå upp igen. Och till slut gjorde jag det. Tolv år och sex månader efter mitt senaste uppträdande med öppen mikrofon. Andra gången fastnade det.

Vem såg du upp till när du började?
Sanningen är att jag tvångsmässigt har tittat på allt Louis CC någonsin har gjort eller någonsin skapat. När det blev ett problem bytte jag till Chris Rock, som visar sig vara ganska bra på sitt jobb också.

Kommer du ihåg en show så dålig att den nu är rolig?
För några månader sedan slog en kille till mig och sa att jag ser äldre ut än jag är. Publiken vände sig mot honom och jag svarade med elaka kommentarer om hans mamma. Hon var inte där; Det handlade mer om att gissa vilken hemsk person hon måste vara för att ha fostrat en sådan son. Så småningom blev jag så aggressiv att publiken vände sig från min sida till deras. Jag fick en man att skämma ut en kvinna för hennes blick på offret. Så jag är en komiker? Eller är jag bara en häxa som drar rädsla från känslor ur hatten?

Sarah Baron.
“Jag är också rädd. Hela tiden’… Sarah Barron. Foto: Matt Strong

vad är ditt nya visa på?
politik. skojar! Lite skämt till mig själv där. Det här är en föreställning om de kopplingar som skapas. Jag tror att det finns något för alla i den här showen – vilket är en fras som brukar användas för saker som antingen är riktigt bra eller exceptionellt mediokra. låt oss be

Varför ser folk inte fram emot livet som stand-up?
Folk säger: “Du gör stand-up? Jag kan inte komma på något mer läskigt!” Och jag tänker: “Ja, visst. Jag är också rädd. Hela tiden.” Det säger jag dock aldrig, för det ökar min känsla av speciellhet att bli behandlad som om jag är modig. Så jag stirrar in på medelavståndet, rycker på axlarna och säger: “Jag antar att du bara vänjer dig vid det.”

Bäst?
Det finns inget som heter bra. Lusten att skrika på någon på scenen är alltid dålig. 98 % av människorna har det inte, och om du gör det är det för att du försöker gå med men inte kan ta reda på hur, eller för att du är väldigt full, eller för att du bara är en hand. Oavsett vilket så känner jag mig ledsen att se dig.

Vad är din process för att skriva material?
Jag kommer att tycka att något är roligt, skriva lite runt det och memorera det. Sedan ska jag prova den på scenen i träform. Om det fungerar ens lite så tar jag det som en indikation på att det kanske kan fungera bättre, när väl skrivandet och utförandet är mindre taskigt. Denna process, från början till slut, kan ta allt från en dag till ett år.

Finns det komedi i Agadovim?
Med några månaders mellanrum blir jag ombedd att gå på audition för att spela rollen som “mamma” för en mängd av mina tjugo-somethings. Jag är 42 år och situationen som helhet pekar mot en besatthet i ungdomsbranschen. “Du är 26? Låt oss sätta dig på skärmen så att vi kan berätta din historia!” kontra “Är du 42? Skulle du vilja komma ifråga för rollen som “Mamma till 26″?” Jag var inte.

Jag tror att det som händer är att de som gör de här programmen är desperata efter att ungdomar ska se deras program och tror att om man tillåter 50-åringar på skärmen kommer det att få unga människors ögon att blöda. Men skämtet är på dem. Den där demografin av ungdomar som showrunners är besatta av? De tittar inte ens på tv!

Finns det ceremonier före föreställningen?
Jag kissar och sedan dricker jag ett glas vatten. En ut, en in. Rock and Roll!

Finns det några after-show-ceremonier?
Jag tar ett glas vitt vin med ett avsnitt av 30 Rock eller RuPaul’s Drag Race… eller ibland bara en gammal halvtidsshow i Super Bowl. Som någon som inte har något intresse för amerikansk fotboll men ändå älskar en spektakulär musikalisk show, ger jag själva Super Bowl en bred kaj och tittar helt enkelt på halvtidsshowerna på YouTube. De är ett konstigt avkopplande sätt att koppla av.

Leave a Comment