Sam Northeast 410 – Jag hade mycket mer nerv på 190-talet än på 390-talet

Mazel Tov. Kan du sammanfatta hur du känner dig nu? Du hade förmodligen tillräckligt med tid för att den skulle sjunka in när du körde söderut.
Tack. Jag antar att det är något man alltid strävar efter i sin karriär, men aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle hamna i 410 not out och gå med i några otroliga namn. Listan över skådespelare: Lara, Hick, Bradman… att vara med på den här listan är som sagt bortom min vildaste fantasi. Det har varit några galna dagar. Du strävar alltid efter en sådan enorm personlig milstolpe i din karriär. Två speciella dagar gick – och slutade med en stor seger.

Var det en punkt där du insåg att du var på väg mot en enorm poäng, inte bara en stor? Du var 308 inte ute i går kväll, du var tvungen att ställa in matchen – du måste ha vetat att det fanns en chans till några seriösa löpningar i morse?

Faktum är att det var igår [when I realised]. Jag har aldrig riktigt tänkt på det idag. Ser jag på det nu… slår en sexa för att komma till 400, vad gör jag? Jag kunde bara ha kommit dit på ett mer konventionellt sätt. Om jag hade gått utan att nå 400 skulle jag sparka på mig själv just nu. Det var alltid en fråga om att försöka definiera spelet. Det gällde att se hur mycket vi kunde uppnå. Det hårda arbetet gjordes igår. jag och kakan [Chris Cooke, who made 191 not out] Vi kunde gå ut och njuta av morgonen efter att ha stoppat in oss.

Kände du till vissa siffror idag? Kommer du att bocka av dem i ditt huvud – passera Bradman, passera Hick?

Inte alls. Jag visste att jag behövde två löpningar för Glamorgans högsta poäng någonsin. Detta var arbetet som gjordes i morse. Till och med bara för att bli jämn Steve James, Jag tänkte “Okej, jag är glad nu.” Efter det handlade det om att sätta mig in och se hur långt jag kunde gå. Jag minns att jag gick igenom och tänkte “333 är ganska bra… 350 är ganska bra, låt oss fortsätta”. Det var ungefär så jag tog det idag.

Ditt tidigare högsta A-betyg var 191. Vad var ditt högsta någonsin – gjorde du något löjligt i en skol- eller klubbpjäs?
191 var min högsta i någonting. Jag hade mycket mer nerver på 190-talet än på 390-talet, och det låter helt löjligt att ens prata om nu. Jag ville verkligen ha den här dubbeln. Det var något jag ville bocka av i min karriär, och på något sätt trodde jag att det aldrig skulle hända. Det är väl inget man tänker på hela tiden? “Jag vill få en dubbel hundra den här veckan.” Du tänker bara, “låt oss bygga om och fortsätta.” Man får aldrig nog, som alla mina tränare har sagt till mig genom åren. Jag antar att det var ganska sant.

Spelare pratar om att känna sig i zonen, eller som att de är klara med att slå efter såna innings. Kändes något enormt annorlunda för dig?
Jag pratade med min pappa igår kväll och han sa att det var det bästa han någonsin sett mig spela. Jag tänkte “på riktigt?” Jag sa att jag mådde bra, men inte som om jag var på en annan planet, och han sa: ‘Nej, det här är det bästa jag någonsin sett dig spela.’ Det här kommer från någon som har sett mig slå ganska många gånger under min karriär, så det var skönt att han erkände det. Det kändes egentligen inte annorlunda. Du försökte uppenbarligen att schemalägga vissa bowlare och för att vara ärlig kändes det som en vanlig dag på kontoret – men det var det helt klart inte.

Hade du familj där idag? Gjorde din pappa resan?
Han tittade på varje boll i strömmen. Han övervägde att komma idag men ville inte sätta press på mig – kom över för att inte göra någonting. Han tycker om att titta på streamen. Jag tror inte att han missade ett enda skott.

Jag är säker på att du kommer att säga alla de rätta sakerna om att laget kommer först, men var det någon gång en liten del av dig som funderade på att be om en halvtimme till, bara för att se om du kunde ge de 500 en boost?

saktar ner [Maynard, Glamorgan’s coach] och till Lloyd [David Lloyd, captain] och Kiran [Carlson, vice-captain] Skickade den till oss och sa att vi kunde få ytterligare 28 runs för Bästa partnerskapet för sjätte wicket någonsin genom tiderna i all cricket – ‘Om du verkligen vill göra det, kommer vi inte att stoppa dig’. Jag och Cookie trodde att lunchen var uttalandet och det är vad det alltid kommer att vara. Vi stod kvar med det som nu ser ut som precis rätt tid och rätt antal löpningar – det kunde inte ha fungerat bättre om jag ska vara ärlig.

Ett år sedan, Du var på väg ut i Hampshire Och han hade ett par utlåningsperioder i slutet av säsongen – allt verkade lite suddigt. Känns det som länge sedan nu?

Det var nog en tid då jag inte riktigt visste var framtiden låg och allt verkade ganska oklart. Att hitta ett riktigt bra hem i Glamorgan och njuta av min cricket igen, jag kunde inte vara lyckligare för tillfället. Jag hoppas bara att allt fortsätter i en uppåtgående bana. Vi vann idag och vi är i jakten på avancemang, vilket är fantastiskt. förhoppningsvis [there are] Fler bra tider för mig och Glamorgan Cricket.

Hur firar man en omgång av 410 som inte är ute?
Jag går bara på en kompis grilla – en kompis när jag var i Hampshire. Jag smet precis dit från Leicester. Vi bokade det så det skulle vara trevligt att fira med några vänner. Det ska bli kul ikväll och så ska jag träffa familjen imorgon och festa lite mer – och så är jag tillbaka till länssliten igen.

Leave a Comment