Robert Glennister: “Jag önskar att jag inte hade varit så arrogant när jag gjorde det” | Liv och stil

BRobert Glennister, 62, som bor i Watford, började på Junior Theatre i Harrow 1970. Han gjorde sin tv-debut i 1980-talets sitcom Sink or Swim och hans senare tv-krediter inkluderar Hustle, Spooks och senast, misstanke på Apple TV+ och BBC Sherwood. Han spelar Sorin Tjechovs Måsen på Harold Pinter Theatre i London, som kommer att pågå till den 10 september. Glennister är gift för andra gången, har två barn och bor i London.

vad är din största rädsla?
för tidig död.

Vilken egenskap tycker du mest ogillar hos dig själv?
dåligt självförtroende.

Vad är den egenskap du mest föraktar hos andra?
mobbning.

Vilket var ditt mest pinsamma ögonblick?
Svimning under ett framträdande av Glengarry Glen Ross i West End – och jag stod på scen. Det var 2017.

Vilken är din mest värdefulla ägodel?
Mitt elektriska trumset.

Beskriv dig själv med tre ord
Rolig, ibland orolig, full av medkänsla (det är fyra ord).

Vad ogillar du mest med ditt utseende?
brist på hår

Vilken är din mest oattraktiva vana?
Plockar upp tånaglar och glömmer att städa upp efteråt.

Vilken bok skäms du över att du inte har läst?
Jag borde ha läst mer Dickens.

Vad ville du bli när du blev stor?
Polis.

Vad är det värsta någon någonsin har sagt till dig?
Jag spelade Hamlet på Sheffield Crucible för många år sedan, och en recensent skrev: “När Richard Briers spelade Hamlet beskrevs hans framträdande som en dement skrivmaskin. Robert Glennister kom en nära tvåa.”

Vilken var den sista lögnen? du sa?
Jag minns inte, säger han vagt.

Vad är ditt guilty pleasure?
meningslöst.

“,”caption”:”Sign up to our Inside Saturday newsletter for an exclusive behind-the-scenes look at the making of the magazine’s biggest features, as well as a curated list of our weekly highlights.”,”isTracking”:false,”isMainMedia”:false,”source”:”The Guardian”,”sourceDomain”:”theguardian.com”}”>

Anmäl dig till vårt Inside Saturday-nyhetsbrev för en exklusiv titt bakom kulisserna på skapandet av tidningens största funktioner, samt en kurerad lista över våra veckohöjdpunkter.

Vad drömde du om inatt
Går på scen och vet inte vilken pjäs jag medverkar i.

Vilket är det sämsta jobb du har haft Gjort?
Baksidan av en häst på Newcastle panto 1979.

Om du kunde redigera ditt förflutna, vad skulle du ändra?
Att jag inte var riktigt arrogant när jag lyckades.

Hur ofta har du sex?
Jag är 62 år…

Vad skulle du vilja lämna till dina barn?
Självförtroende och glada minnen.

Vilken enskild sak kommer att förbättra kvaliteten på ditt liv?
Förare.

Vad anser du vara din största prestation?
att jag fortfarande är här

Vad låg du närmast lagen?
Jag spelade mycket poliser.

Skulle du hellre ha mer sex, pengar eller berömmelse?
Av pengar.

Vilken är den viktigaste läxan livet har lärt dig?
Jag stjäl detta från min kollega Michael Simkins: “Det är inte rättvist och kom inte för sent.”

Vad händer när vi dör?
Ingenting. Jag tycker att det är. När vi går, går vi.

Leave a Comment