“Rätt tid”: Ain Morgan godkänner pensionering i internationell cricket | Eain Morgan

Englands kapten vinner VM Eain Morgan Insisterade på att det nu var “rätt tid” att avgå när han tillkännagav sin pensionering från internationell cricket.

Morgan revolutionerade Englands begränsade kapital under sitt sju och ett halvt år långa styre, och tog dem från utmanare i VM 2015 till VM 2015 också. Champions för första gången Fyra år senare. Men han har lidit av form- och konditionsproblem de senaste 12 månaderna och, Som först avslöjades i Guardian35-åringen bestämde sig så småningom för att gå därifrån.

Joss Butler förväntas avgå som vice ledare för White Ball-lagen, trots England Wales cricket Styrelsen nämnde inte vem som skulle bli Morgans ersättare.

“Efter övervägande och noggrant övervägande är jag här för att meddela att jag drar mig från internationell cricket med omedelbar verkan”, säger Morgan, som har för avsikt att fortsätta på lokal nivå. “Att läsa tid på det som utan tvekan var det roligaste och mest givande avsnittet i min karriär var inte ett lätt beslut, men jag tror att det är rätt tid att göra det, både för mig, personligen och för White England. – Bollar som jag ledde till denna punkt.

“Jag hade turen att spela i två lag som vann världscupen, men jag tror att framtiden för Englands vitbollslag är ljusare än någonsin. Vi har mer erfarenhet, mer kraft och mer djup än någonsin. Jag ser fram emot att se framåt med en enorm spänning.

“För det som väntar mig kommer jag att fortsätta njuta av att spela på lokal nivå så länge jag kan. Jag ser verkligen fram emot att spela och bli kapten för London Spirit i århundradets andra upplaga.”

Den Dublinfödde Morgan började sin internationella karriär med sitt hemland Irland 2006, men bytte sin lojalitet till England 2009 och slutade som toppen av sitt adopterade land på en dag och T20, med 6 957 och 2 458 i lämpliga format . Han är också den enda engelska spelaren som har vunnit två begränsade världscuper, efter att ha hjälpt till Paul Collingwoods sidoseger i T20-versionen 2010 i Karibien.

For over 13 years, it's been an absolute pleasure, Morgs 🙌#ThankYouMorgs 👏 pic.twitter.com/sm0D3DV8yT

— England Cricket (@englandcricket) June 28, 2022

\n”,”url”:”https://twitter.com/englandcricket/status/1541772371450798086″,”id”:”1541772371450798086″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”432708d7-f0de-494f-ac85-41a9364e5099″}}”/>

Han gjorde dock en nykter resa till Nederländerna den här månaden, eftersom medan England vann ODI 3-0-serien, slogs Morgan två gånger ut av en anka innan han missade förra veckans avslutande match med ett ljumskslag.

“Från min start på den internationella arenan med Irland till att jag vann världscupen 2019, har jag aldrig tappat ur sikte hur integrerat familjestöd är för någon internationell idrottare”, tillade Morgan. “Till min mamma och pappa, min fru Tara och vår familj runt om i världen, tack för ert ovillkorliga stöd under de bättre och mer utmanande tiderna i min karriär. Utan er hade denna fantastiska resa inte varit möjlig.

“Jag måste också tacka mina lagkamrater, tränare, supportrar och de bakom kulisserna som gjorde min karriär och alla framgångar möjliga. Jag är väldigt stolt över vad jag har åstadkommit som spelare och kapten, men de saker jag kommer att vårda och minnas de flesta är minnen jag skapade med några av de bästa människorna jag känner på vägen.”

Morgans ledning har stärkt hans plats bland pantheonet av stora ledare för engelsk sport, och även om hans framgång på Lord 2019 var hans största prestation, ledde han också England till toppen av ODI- och T20-rankningarna, såväl som 2016 T20 World Cupfinal.

Rob Key, VD för Men’s Cricket i England, sa: “På ECB:s vägnar och alla inblandade i cricket vill jag tacka Owen Morgan för hans enastående bidrag till spelet. Det skulle vara fel att tro att Eoins arv bara var att vinna VM 2019; Det är mycket större än så.

“Som med alla fantastiska spelare och ledare har han förändrat hur spelet spelas, och han har förändrat hur en hel generation och framtida generationer kommer att spela på det här sättet i spelet. Hans arv inom spelet kommer att märkas för många fler år. Han är utan tvekan den bästa ledaren jag har sett. Jag önskar honom lycka till i nästa kapitel av hans karriär.”

Leave a Comment