Rafael Nadal, skadad, kämpar för att slå Taylor Fritz i Wimbledon-thrillern

GGod eftermiddag och välkommen till Wimbledon-bevakningen den 10:e dagen av mästerskapet.

Idag fortsätter herr- och damkvartsfinalerna med spelarna som siktar på att nå de fyra sista i lottningarna.

Men mitt fokus kommer att ligga på centercourten, där den 22-faldige Grand Slam-mästaren Rafael Nadal kommer att möta amerikanska 11:e-rankade Taylor Fritz.

De två har bara träffats två gånger men Fritz vann sin sista match på Indian Wells i mars.

Nadal sa: “Det jag lärde mig i förra matchen var faktiskt noll eftersom jag hade en stressfraktur i revbenet, och det var svårt att lära mig många saker eftersom, ärligt talat, smärtan var fruktansvärd i den matchen.

“Vi visste inte att vi hade en stressfraktur i revbenet under matchen, men jag visste att något gick väldigt, väldigt dåligt under matchen eftersom smärtan var för mycket.

“Det är klart att han spelar på en väldigt, väldigt hög nivå, gör en fantastisk säsong, vinner matcher överallt. Ja, han har redan en väldigt hög position i loppet, speciellt utan poäng här. Det är dåligt för honom i det här fallet eftersom en kvart -final är mycket poäng.

“Men, ja, han är i en privilegierad position. Det kommer att bli en tuff kvartsfinal mot en stor spelare. Men samtidigt är vi i en kvartsfinal, så du kan inte förvänta dig en lätt rival där ute. .”

För Fritz är detta hans första Grand Slam-kvartsfinal, men han insisterar på att han är redo för stunden.

Han sa: “Jag var lite i dessa ögonblick innan, som Indian Wells semifinaler, Indian Wells finaler. Jag skulle säga att det förmodligen känns ungefär som en slam kvartsfinal. Uppenbarligen tre av fem set. Jag tror att det gör event större om jag spelar Nadal.

“Men jag försöker bara närma mig det som jag gjorde förra gången, behandla det som vilket annat spel som helst eftersom jag spelade bra. Det är liksom att återskapa hur jag spelade och litar på att det kommer att räcka.”

Leave a Comment