Phil Foden: Manchester City-anfallaren förlänger kontraktet till 2027 | fotbollsnyheter

Phil Foden har skrivit på en kontraktsförlängning med Manchester City till 2027 och klubben är övertygad om att han kan bli en av de bästa spelarna i världen.

City academy-utexaminerade är en nyckelspelare i Pep Guardiolas a-lag, som startar alla nio Premier League-matcherna den här säsongen, med Englands landslagsspelare som gjorde mål i sina tre senaste matcher, inklusive ett hattrick mot Manchester United.

Foden gick med i Man Citys ungdomssystem vid nio års ålder och har vunnit PFA Young Player of the Year-priset de senaste två säsongerna.

Citys anfall kommer troligen att börja på söndag när hans lag möter ärkerivalen Liverpool, in Sky Sports.

Foden säger att undertecknandet av det nya avtalet är “en dröm som går i uppfyllelse”.

“Det är svårt att sätta ord på hur glad jag är över att ha skrivit på det här kontraktet”, sa han.

“Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Söndag 16 oktober kl 16.00

Öppnar 16:30


“Jag har varit ett City-fan hela mitt liv. Jag tränade här i så många år och jag var till och med en bollspelare. Jag älskar den här klubben så mycket, så att veta att jag kommer att vara en del av den till 2027 känns fantastiskt.

“Jag har förbättrats mycket de senaste åren och så mycket av det beror på Pep och hans lag, som guidar mig varje dag på träningsplanen. Att arbeta med dem ger mig den bästa chansen att förbättra mig ännu mer och bli den bästa spelaren Jag kan vara.

“Med den personal vi har här känner jag att jag kan fortsätta studera och vinna troféer. Det är de två viktigaste sakerna för mig.

Phil Foden firar med bollen efter Man Citys 6-3 derbyvinst över Man Utd
Bild:
Phil Foden firar med bollen efter Man Citys 6-3 derbyvinst över Man Utd

“Jag vill tacka alla i City för utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Alla akademitränare jag jobbade med, alla spelare jag spelade med och alla som jobbar bakom kulisserna. Det är en ära att få vara med i denna fotbollsklubb.”

Fotbollschefen Txiki Begiristain tillade: “Vi är alla så stolta över Phil och vad han redan har uppnått – men vi vet att det finns så mycket mer att komma.

“Hans naturliga talang och förmåga är uppenbar, men hans hårda arbete, professionalism och engagemang gör honom verkligen speciell. Han älskar fotboll mer än något annat och hans önskan att förbättras är verkligen fantastisk.

“Vi känner att han kan gå vidare och bli ännu bättre än han är idag. Genom att skriva på det här kontraktet har han nu stabilitet och kan fullt ut fokusera på att bli en av de bästa spelarna i världen, vilket vi känner att han kan vara.”

Se Liverpool mot Manchester City live på Sky Sports i helgen på Super Sunday från 16:00, avspark 16:30