Ny WhatsApp-funktion låter dig stänga av andra under gruppkonversationer

Den här veckan lade WhatsApp till ett antal nya funktioner, inklusive möjligheten att stänga av andra under gruppkonversationer (via Android Central).

Den här veckan lade WhatsApp till ett antal nya funktioner, inklusive möjligheten att stänga av andra under gruppkonversationer (via Android Central).

Enligt The Verge verkar det förnuftsbesparande verktyget vara användbart inte bara för att tysta folk som misslyckas med det, utan även om du är i samma rum med någon annan i samtal och inte vill höra ett eko. Från deras ord.

Läs även: Letar du efter en smartphone? För att kolla från en mobilwebbplats klicka här.

Medan vissa konferensprogram, som Zoom och Microsoft Teams, tillåter värdar att tysta alla (eller några) deltagare, tillåter de flesta inte enskilda användare att tysta alla de vill under sessionen.

Denna funktion ger en ny nivå av kontroll som förmodligen är bäst reserverad för galna möten med upp till åtta personer i videosamtal eller 32 i ljudsamtal.

Utöver den nya mute-funktionen låter WhatsApp dig även skicka meddelanden till vissa personer under en gruppkonversation, vilket är användbart om du behöver skicka en lapp till någon eller knäcka ett skämt som kanske inte är lämpligt för hela gruppen.

WhatsApp introducerar också en ny banner som meddelar dig när någon går med i konversationen efter att den redan har startat, som rapporterats av The Verge.

Mer än bara hans gruppsamtal är utvecklad av meddelandetjänsten. WhatsApp sa på fredagen att du nu kan styra vem som ska se din profilbild, om och status som du nyligen visade, vilket avslöjar när du senast var aktiv på nätverket.

Det kan hjälpa till att hålla din profil dold från professionella kontakter eller någon du inte vill ska ha tillgång till 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. På grund av potentiella integritetsproblem har WhatsApp börjat dölja den senaste statusen som verkar främmande för dig som standard förra året.

WhatsApp tillät äntligen Android-användare att överföra sin chatthistorik till iPhone tidigare denna vecka, efter att företaget först tillät användare att överföra sina samtalsdata omvänt (från iPhone till Android) förra året.

Leave a Comment