MotoGP Assen: Fabio Quattarro: “Dumt misstag”, sedan misslyckandet med traction control? | MotoGP

“Under MotoGP-loppet på Motul TT Assen, en incident mellan #20 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) och #41 Aleix Espargaro (Aprilia Racing) såg ryttare #20 krascha och kontakt #41 i tur 5”, stod det. Dagligt FIM uttalande.

FIM MotoGP stewards’ panel konstaterade att Quartararo var för ambitiös när han försökte köra om A Espargaro. # 20 var inte i en position att framgångsrikt slutföra flytten och kraschade som ett resultat, vilket orsakade kontakt med # 41 och tvingade honom att springa bredvid.

“Aspergers undvikande åtgärd gjorde det möjligt för honom att undvika en krasch och gå med igen. Trots detta påverkades hans lopp allvarligt. Quartararo fick ett långt varvsstraff för att skickas i MotoGP-loppet vid British Monster Energy Grand Prix.

Efter att ha avslutat alla tio tidigare MotoGP-lopp den här säsongen har regerande mästaren Fabio Quartaro fallit två gånger i intervallet 10 dramatiska varv i Essen på söndagen. Peko i Genaya vann loppet.

Quartarro taggade den första incidenten, en kollision med rivalen Alex Aspergero under en sonderande leverans med en hårnål, som ett “dumt misstag”.

Men han kände sig lycklig att slippa den andra, ett äckligt slut på grund av ett eventuellt misslyckande i traction control, utan brutna ben.

“Jag gjorde ett dumt misstag,” sa Quartaro om hoppet i varv 5 inuti Aspergers på andra plats, vilket fick fransmannen att tappa fronten på sin Yamaha och krocka med Aprilia.

“Det var inget behov av att göra ett sådant steg vidare [5th] Kaffet, men jag lär mig av det här misstaget.

“Paco gjorde en bra lucka i det första varvet, men sedan lyckades Alix och jag fånga honom,” tillade Quattarro. “Jag såg bara en möjlighet. I förra varvet såg jag att jag kunde göra en rörelse, nu var jag lite längre bort och bromsade för hårt.

“Jag trodde att jag skulle lyckas, men jag lyckades inte.”

Medan Aspergero var tvungen att gå igenom grusfällan innan han startade en extraordinär laddning från 15:e till fjärde plats, återkom Quartaro på sista plats.

Fransmannen kämpade för att anpassa sitt tidiga tempo på grund av möjliga skador på cykeln, och hamnade sedan i gropar för vad som såg ut som pensionering.

Men efter diskussioner med Monster Yamaha-teamet skickades han ut igen.

“Jag vet inte [why]”Han erkände.” I princip var jag den enda kaffet [down]. Jag gick in i gropen för att jag kände att det var ett problem, men personalen sa åt mig att gå ut igen eftersom det kan ha regnat.”

Quartaro betalade nästan ett mycket högt pris för det beslutet när han kastades till en brutal highside, när han kom ur samma hårnål i varv 5, i varv 12.

“Jag känner mig lyckligt lottad att något inte gick sönder efter det”, sa han, innan han bekräftade rimlig skada på hans traction control-system från den tidigare incidenten.

“De letar nu, men jag är ganska säker på att traction control-sensorn var ganska defekt.

“[The bike] Var nästan rak [when it highsided]Så det är det [the TC] Skadad. “

Stöten gjorde att Quartaro fick ont ​​i axeln, “men i alla fall är det synd, för allt är mitt fel och jag kunde ha uppnått ett mycket bättre resultat än att krascha på [5th] Kaffet kraschar sedan igen.

“Vi kraschade bara två gånger under hela första delen av säsongen, och nu två gånger på 10 varv, så ganska illa!”

Att Quatararo också fick problem med sin nära rival om titeln gav den första incidenten extra krydda, även om han var snabb med att be Alix om ursäkt efteråt.

“Det är ett lopp. Du vill slåss med dina motståndare,” sa han. ”Det var inget jag gjorde med flit, så klart, utan bara ett dumt misstag.

“Innan loppet pratade vi med laget och strategin skulle vara; om jag var först, försök pressa. Men om jag låg efter, försök att inte göra några misstag.

“Och jag gjorde tvärtom.”

Quartarro och Asparagro är nu åtskilda med 21 poäng i världsmästerskapstabellen, och cirka 200 meter mellan sina hem i Andorra, upptäckte Quartaro!

“I två dagar kommer jag att slå mig själv, men sedan kommer du naturligtvis att tänka på alla tidigare lopp som jag gjorde bra,” sa Quartarro om sina känslor inför sommaruppehållet.

Leave a Comment