Min favorit “telefon” är inte en telefon – det är den där underskattade surfplattan

Vad är en telefon? Jag menar inte att vara filosofisk om dig, men baserat på mina observationer av otaliga telefonentusiaster och tillfälliga användare ringer vi inte längre riktigt telefonsamtal. Vi skickar textmeddelanden med hjälp av vår valfria meddelandeapp online, eller, från och med 2020 – ringer främst videosamtal med varandra när halva ansikte mot ansikte-samtal behövs. Allt är webbaserat. Poängen är, vågar jag påstå – telefonsamtal är lite av ett ålderdomligt begrepp nuförtiden, reserverat för våra seniorer som fortfarande använder Facebook också.

Jag minns väl att jag ringde alla hela tiden i början av mobiltelefonen, början av 2000-talet – det var säkert en enklare tid. Bär en telefon med tät plasttegel med en monokrom bildskärm, ibland på en nackrem som en dusch. Ringer vänner hela tiden, trots min telefonplan på hundra dollar i minuten … eller en liknande upprörande kostnad … minnet är lite vagt.

Men nu ringer jag personligen aldrig telefonsamtal och hatar definitivt att ta emot dem. Ett telefonsamtal känns numera som ett intrång i mitt privatliv – någon kom plötsligt in utan förvarning, för att störa mig med något han kunde ha skickat ett meddelande till, och jag kunde svara när jag ville.

Det här är iPad Mini 2021, överraskning!

Jag vet vad du tänker, för jag tänkte också på det – varför i helvete behöver någon 8,3 tum Äpple En surfplatta, speciellt om de redan har en nästan 7-tums iPhone som kör samma mjukvara? Eller om de har någon modern telefon, eftersom de flesta av dem är i intervallet 6 tum eller mer.

Tja th IPad Mini 6Och miniserien i allmänhet har faktiskt sin nischade publik, som privata helikopterpiloter, som förmodligen finner sin storlek perfekt för användning i en fullsatt cockpit.

Det är också en fantastisk premium surfplatta för barn som är för små för att ha en smartphone, men för gamla för att ha tillgång till internetunderhållning och mobilspel. För den är faktiskt inte speciellt liten för en första surfplatta – helt lagom. Men fortfarande tillräckligt lätt, och säkerligen mer kraftfull nog för att barn ska kunna roa sig med det, eller till och med utforska deras kreativa sida.

Men tillbaka till varför jag kallar min iPad mini 6 för “min telefon”, det är dock “inte en telefon”. Ja, det beror på att bristen på funktionalitet i telefonsamtal faktiskt är en fördel i min bok. Du kan fortfarande sätta i ett SIM-kort om du tar emot mobilmodellen, så att du kan fortsätta att ta emot dina meddelanden var du än är, och du kan ringa dina videosamtal, men inga fler människor kommer att hoppa in i ditt liv utan förvarning.

Varför inte bara sätta telefonen i tyst läge om du inte vill att folk ska ringa dig? Bra fråga. För telefonen kommer fortfarande att få telefonsamtal, och de kommer fortfarande att dyka upp och störa mig när jag försöker koppla av efter en lång dag, tittar på en video eller läser en bok om det.

Men om jag sätter på min telefon i slutet av dagen och byter till den gamla goda iPad 6 – kan jag fortfarande använda alla mina telefonappar och njuta av bekvämligheten med en telefonliknande formfaktor … men utan den konstanta “fara” för oväntat högt ringande ljud i Pavlovsk stil , Eller popup-telefonsamtal, medan jag försöker svalka mig.

Inga fler plötsliga telefonsamtal, men du har fortfarande smarttelefonens andra funktioner

Den här tröjan från en telefon på dagen till en iPad mini efter öppettider är överraskande i min smak, så om du har en liten surfplatta liggandes och inte heller vill bli besvärad efter en viss tidpunkt på dagen – så skulle jag rekommenderar att du försöker.

Och den som fortfarande ringer dig kommer så småningom att lära sig att skicka textmeddelanden till dig på sociala nätverk som alla andra, efter att ha sett att de senare är mer benägna att få svar från dig. För att inte tala om att det är mycket bekvämare och inte en som invaderar ditt privatliv som ett telefonsamtal.

Att vara en omedelbar ankomst, 24/7, är inte bra enligt mig, just för att man behöver tid för sig själv. Det är dags att tänka, njuta av lättsam underhållning, läsa eller fokusera på dina hobbyer utan att tänka på att du kan bli störd när som helst.

Nicola Tesla, berusade telefonsamtal och skönhetstupplurar

vänta, va? Ja, jag kommer att dela med dig av något intressant som du kanske inte visste om en av de mest betydelsefulla personerna i mänsklighetens historia – Nicola Tesla.

Enligt biografin om författaren Mark Cypher, Nicola Tesla, sov mannen sällan, och vid åtminstone ett tillfälle ringde han sin vän vid 03:00, väckte honom bara för att själv implementera några idéer och lade sedan plötsligt på luren. . galen! Smarta människor kan vara konstiga.

Men låt oss inse det, ingen av oss känner till Tesla som kan väcka oss i ett telefonsamtal klockan 15.00. Det var riktigt coolt och intressant.

Vad vi alla förmodligen har är en (eller flera) kompisar som kanske väcker oss i ett berusad telefonsamtal, ställer en väldigt dum fråga eller delar en meningslös tanke som de tycker är viktig och betydelsefull, eftersom även de två sista nyktra hjärncellerna lämnade till dem har börjat vifta med den vita flaggan.

Jag fick, utan ett skratt, ett telefonsamtal vid midnatt från en vän som berättade att donatorplatsen jag rekommenderade var fantastisk och fortfarande öppen. Vilken information är användbar när man försöker sova, eller hur?!

Det kan bli ännu värre – fel samtal efter midnatt – har du någonsin fått ett?

Poängen är att du inte behöver sova med din telefon vid din säng, när en liten surfplatta också har ett larm och alla dina appar till telefonen, samtidigt som du upprätthåller en perfekt och i övrigt perfekt tystnad, med noll chans att någon ska infiltrera din livet när du känner för det.

Så ja, min andra telefon och min “favorit” telefon just nu är iPad mini 6 – enheten jag använder efter jobbet, som har alla funktioner som telefonen jag vill behålla, utan den riktiga telefonen.

Det är konstigt? Eller kommer du att prova det? Berätta för mig vad du tycker och om du ser andra användbara scenarier för Apples minsta iPad.

Och kom ihåg att värdesätta din integritet och personliga tid. Livet kan vara ett hektiskt muslopp; Din hjärna behöver periodisk sedering, och för många av oss kan till och med själva vetskapen om att du plötsligt kan störa vara stressande nog. Du kan ändra det, och det jag har delat med dig här är bara ett sätt att göra det.

Viktig noteringS: Det fungerar för mig, men du bör vara medveten om att du kan missa eventuella nödsamtal. Får en Backup telefon För dina närmaste kontakter kan det åtminstone vara en givande investering innan du gör ett liknande experiment.

Leave a Comment