Manchester Citys Kyle Walker öppnar upp om Pep Guardiolas höga träningsnivå

“Om du blir upptäckt på träningen spelar du inte spelet”: Kyle Walker öppnar upp motivationen att driva på för ännu ett titelförsvar under Pep Guardiola i Manchester City… samtidigt som han riktar in sig på Englands plats vid vinterns VM i Qatar

  • Kyle Walker vann fyra Premier League-titlar i Manchester City
  • Tillsammans med Joao Cancelo blir Walker Citys mittback nästa säsong
  • Han letar efter en plats i England till vinter-VM i Qatar

Kyle Walker är redo att slåss för sin plats i Manchester City om Pep Guardiola lägger till sitt försvar i sommar.

Oleksandr Zinchenko ser ut att bli ersatt på vänsterbacken, en position som klubben har haft ont om i flera år, med Brightons Mark Cukorella som hoppas kunna flytta norrut.

Guardiola sa att han var nöjd med de nuvarande alternativen till hans förfogande, men en ny vänsterback skulle täcka ett positivt transferfönster som stärkte Citys trupp.

Kyle Walker har vunnit fyra Premier League-titlar med Manchester City de senaste fem åren

Walker kommer att följa utvecklingen med intresse från den motsatta flanken, med en ny värvning som ger möjligheten att Joao Cancelo flyttar till sin naturliga högra sida och ger Walker konkurrens.

“Du kan inte ta en ledig dag här”, sa 32-åringen. “Om du har en ledig dag blir du upptäckt. Om du dyker upp på träningen spelar du inte spelet.

“Jag känner mig fantastisk, om du hade sagt till mig vid 21 att jag fortfarande skulle spela Premier League-fotboll vid 32 – på den standard jag spelar på – skulle jag förmodligen tacka nej. Skulle jag ha levt lite annorlunda än Jag gör det nu? En miljon procent.

Man City-chefen Pep Guardiola vill ta in Marc Cucorella för att lägga till djup på ytterbacken.

Man City-chefen Pep Guardiola vill ta in Marc Cucorella för att lägga till djup på ytterbacken.

‘Jag tar hand om mig själv så gott jag kan. Jag känner mig frisk och vältränad, jag känner mig fortfarande snabb och vass. Jag är fortfarande sugen på att lära mig. Konkurrensen gjorde mig bättre, fick mig att anpassa mig och förmodligen lära mig spelet lite mer.’

Oavsett de nya ansiktena kommer Walker och Cancelo att öppna ytterligare ett titelförsvar som Guardiolas favoritbackar.

Det faktum att Cancelo har tagit Raheem Sterlings tröja nr.7 är ett tecken på vad som förväntas av paret, och portugisen tillbringade Citys första vänskapsmatch för säsongen mot Club America med quarterback hemma mot NFL:s Houston Texans.

Walker höll sig något bredare med sin kroppslighet. De som känner honom spår att han kommer att kunna fortsätta spela i fem år till. Han fortsätter också att utvecklas taktiskt, och Guardiola är krediterad för att kunna operera i en backtrea.

Joao Cancelo kommer att kombineras med Walker som Citys förstahandsförsvarare till nästa säsong

Joao Cancelo kommer att kombineras med Walker som Citys förstahandsförsvarare till nästa säsong

“Vi kan alla spela Premier League-fotboll, men det är de (extra) 10 procenten som gör skillnaden mellan att vara en bra Premier League-back och en världsklass”, sa Walker. ‘

Jag tror att det är mentalt – att hålla huvudet på spelet. Du tränar (bara) en och en halv timme om dagen. Ägna dig själv.’

Walker möter också konkurrens på internationell nivå. Med VM i horisonten slåss han om en plats i truppen med Trent Alexander-Arnold, Rhys James, Kieran Trippier och Kyle Walker-Peters. Men det skulle vara en överraskning om han inte var på planet till Qatar.

För inte så länge sedan tillbringade han ett år i internationell exil och undrade om han någonsin skulle bära en Englandströja igen. Hans comeback, i september 2020, slutade med ett rött kort mot Island, och utsikterna var höljda i dysterhet.

Walker hoppas få en plats med England till Qatar World Cup i vinter

Walker hoppas få en plats med England till Qatar World Cup i vinter

“Jag ska försöka fortsätta så länge som möjligt”, sa han. ‘Jag gjorde en intervju efter Island, min 49:e keps, jag tog i princip ut mig själv. Jag gick tillbaka, tittade på intervjun och sa: “Jag kan inte agera så.”

“När jag är redo att säga att jag är klar, säger jag att jag är klar. Jag kommer inte att låta någon annan pensionera mig, jag kommer att låta någon ta ett beslut för att bestämma var du kommer att behöva välja mig. “Om jag är i laget, fantastiskt, för att representera ditt land i världscupen, är det inte många som kan säga att de har gjort det.

“Jag kommer att fortsätta att prestera och jag hoppas att jag är på planet till Qatar. Efter varje turnering utvärderar du vad du kan göra. Det finns folk som biter mig i hälarna.

Reklam

Leave a Comment