Kan en fallande börs hjälpa mig att bli rik?

En dam som undersöker aktier

Bildkälla: Getty Images.

Börsen var volatil. Gud FTSE 100 Upp och ner, men står nu precis där det var för ett år sedan. Men med en lågkonjunktur i horisonten kan den börja gå ner igen.

Många oroar sig för att aktiekurserna faller, men kan de verkligen hjälpa mig att öka min förmögenhet?

Inflationen kommer

Inflationen har gått över styr och folk är rädda. Men just nu finns det en sak som vi anser att investerare bör undvika att göra till varje pris … och det är att inte göra någonting. Det är därför vi har sammanställt en särskild rapport som avslöjar 3 av våra ledare i Storbritannien och USA delar idéer För att försöka skydda dig på bästa sätt mot inflation … och ännu bättre, vi ger bort det gratis idag!

Klicka här för att hämta ditt exemplar nu!

Vad händer när börsen faller

Jag tror att det är bra att förstå vad som händer när Börsen Falls. Samma “marknad” är i verkligheten en samling av hundratals, om inte tusentals, olika aktier. Så att prata om ett fall är som att prata om ett fall i brittisk temperatur. Han kan vara nedsänkt i Pitlochry och Preston – men han kan vara på väg upp i Padstow.

Även om snittet kan falla kommer vissa aktier att gå uppåt. Ovanpå det, om jag köper del b Unilever eller Barclays Eller något annat företag idag och håll fast vid det, jag kommer fortfarande att äga denna aktie imorgon. Marknaden kan säga att det är värt mer eller mindre vad jag betalade för det, men det är samma andel av verksamheten. Om jag inte vill sälja den eller köpa fler aktier, det aktuella priset på aktien Spelar ingen roll Så mycket i mina ögon.

Ska jag köpa?

Men vad händer om jag vill köpa? Syftet med min långsiktiga satsning är trots allt att hitta bra företag och sedan köpa aktier som jag kan hålla på år efter år.

Ett fall på börsen kan ge mig en bra möjlighet att göra det. Föreställ dig att en aktie faller, men jag tror att investeringsfallet i verksamheten förblir detsamma. Jag kommer faktiskt ha möjlighet att köpa något som jag redan tyckte var attraktivt men till ett lägre pris. Om han rör sig längre ner kan jag fortsätta göra detsamma.

Det viktigaste här för mig som investerare är att vara tydlig med varför jag tror att en aktie går ner. Har något väsentligt förändrats i bolagets investeringsfall, till exempel en dramatisk förändring av kundernas förfrågningar? I ett sådant fall kanske aktiekursnedgången speglar en försämring av prognosen för framtida lönsamhet.

Eller föll den i takt med marknaden, trots att företagets prognos förblev i stort sett lika? I så fall kan det vara så att andra investerare som slänger aktien ger mig en chans att köpa den till min portfölj till ett attraktivt pris.

Men om ett bra företag är i drift kanske det inte håller länge. Även om börsen som helhet förblir låg kan kursen på vissa blå bolag återhämta sig snabbt.

Det är därför jag alltid håller en inköpslista över företag som jag tror har attraktiva affärsmodeller och skulle vilja ha om deras aktiekurs var attraktiv. Så om priset sjunker helt plötsligt är jag redo att vidta åtgärder – och dra nytta av möjligheten så länge jag kan.

Huruvida detta tillvägagångssätt kan göra mig rik eller inte beror på aktiens utveckling – och hur mycket pengar jag investerar. Men även med ett blygsamt belopp hoppas jag att det kan hjälpa mig att förbättra min avkastning på investeringen, genom att köpa kvalitetsaktier till ett bra pris. Jag kanske inte blir rik – men jag hoppas att jag kan bli lite rikare, åtminstone.

Leave a Comment