Joe Weeks: “Mindre tid på min telefon gjorde mig till en bättre pappa”

Joe Weeks med sin MBE i mars
Joe Weeks med sin MBE i mars

När vi pratade hade han precis kommit hem från att ha deltagit i Queen’s Platinum Jubilee Competition (han var en av kändisarna som åkte öppen buss) – som “gladde sig ordentligt” – och var på väg att åka på semester.

“Jag ska till Spanien på en motorcykelresa med pappa och min bror”, berättar Wiki, född i Surrey, även känd som The Body Coach. “Vi ska åka runt i Spanien i sju dagar.”

Det råder ingen tvekan om att han förtjänar en bra paus. Hans efterlängtade BBC-dokumentär – Joe Wicks: Facing My Childhood – sändes nyligen, där han öppnade upp om att bilda familj med psykiska problem för föräldrar, inklusive en känslomässig chatt med sin far, Gary, som var beroende av heroin när Wicks var ung.

Det här är ett tabubelagt ämne – Weeks medger att han kastade ljus över något som måste pratas desperat om, och har fått mycket feedback sedan det sändes. Men processen “var ansträngande”, erkänner 36-åringen.

“Jag var så känslomässig och arg, det var som terapi, att göra det varje dag var svårt. Jag ville inte prata med någon, jag ville bara sova, jag var fysiskt utmattad av processen att prata om dessa saker .

“Men jag är stolt över det. Jag är stolt över samtalen, öppenheten vi alla visade, sårbarheten och lyhördheten, och hur vi hanterade en fråga som var svår att prata om, på ett riktigt positivt och vänligt sätt. .”

Weeks har länge varit ett känt namn, med sitt enkla märke av fitnessböcker och hälsosam kost. Men det är rättvist att säga att han blev en nationell hjälte under låsningen, med PE-videorna med Joe och de två dagarna av PE med Joe (han vann MBE för sina insatser i mars).

Han säger att det var “förmodligen min mest hektiska tid” och sedan dess har han “trampat på gasen” – med en podcast, ett BBC-dokument, hans behövande barnutmaning (som inkluderade 24-timmars träning) och liveturer allt i en blanda – men även för hjältar Det finns gränser. Weeks delade ett spännande inlägg på Instagram i januari och erkände att även de “mest optimistiska och positiva” människorna kämpar, och erkände senare i sin podcast att han inte är främmande för utbrändhet.

“Jag är riktigt bra just nu på att ta pauser. Jag lär mig att ta en paus, ta ledigt från min telefon och vara mer närvarande, det har varit till stor hjälp”, säger Weeks, som har en treårig indiedotter och en 2-årig Marley-son med fru Rosie (och bebis nummer tre på väg). “Så jag är på en väldigt positiv plats med det – innan jag var förvirrad över det, jobbade jag och på min telefon hela tiden, och nu har jag bättre gränser.”

Han säger att det verkligen hjälpte min relation med Rose och barnen. Nu är jag mycket mer närvarande och mindre otålig och nervös eftersom jag bara är mer avslappnad och mycket mindre orolig över saker. Jag jobbar bara på att vara med dem , istället för att jobba på att svara på miljontals människor varje dag, vilket är möjligt”.

Det skadade dock inte hans passion för det han gör. Weeks är investerat och driven inte mindre än någonsin – och det finns mycket han är exalterad över just nu. Han ledde WellFest Ireland Health and Fitness Festival i maj (wellfest.ie) – “av allt jag älskar gör det definitivt liveevenemang”, säger han – och han är också “riktigt exalterad” över att välkomna baby nummer tre i september.

“Indie och Marley är så roliga, de är så roliga tillsammans, men de är så gamla – Marley är två och ett halvt år gammal nu, en så vuxen pojke, och jag saknar babystadiet”, säger Wicks entusiasmerande.

“Så jag är väldigt exalterad över att få in en ny bebis i våra liv, få de där tidiga kramarna och trycka dem i vagnen, och uppenbarligen på bröstet – jag älskar bärselen. Jag är säker på att det inte kommer att bli vår sista bebis .”

När det kommer till exemplet han hoppas kunna ge till sina barn, för Weeks är det ganska enkelt.

“Jag tror att det största vi kan göra som föräldrar är en förebild, och nåden hos en förebild. Lär barn att vara snälla, lär barn att njuta av träning och vara aktiva och röra på sin kropp – låt oss visa dem vad träning är, gör med dem, gör det framför dem – Och laga mat också.

“Om du kan lära dina barn att njuta av mat, att laga mat, att älska processen att skapa mat, då ger du dessa tre färdigheter: vänlighet, fysisk hälsa och mental hälsa genom näring och mat och träning. Det är allt, det är ditt jobb … Det är allt. Att du måste fokusera på det, “reflekterar Weeks.

“Allt annat – deras karriärer, deras livsval, vad de gör som vuxna, det är okej, de kommer att ta det beslutet. Men du har gett dem de verktyg de behöver för att verkligen leva ett framgångsrikt och hälsosamt liv, och förhoppningsvis en positiv mental hälsa livet också.”

Leave a Comment