Jeff Koons vitmålare med blommor i håret: Martin Schulers bästa fotografi | Foto

jag ärDet var 2013 och Jeff Coons öppnade precis En föreställning i New York Som hade vita gipsskulpturer, nästan klassiska. Det var så jag fick idén att måla den vit, förvandla den till en skulptur. Han använde också mycket blommor i sin konst. Jag har fotograferat Jeff förut. jag hade det Springer nerför gatan i en vit smoking och håller i den exploderade hummern Det används i några av hans verk. Han har samma kvalitet som en affärsman och det var 100 personer som arbetade för honom vid ett tillfälle och skapade hans konst, så jag gillade tanken att han är väldigt formell och välklädd.

Han gillade bilden, så lita på mig. Men det tog ändå lång tid att övertyga honom om den här bilden. Jag var tvungen att be honom tre gånger att göra den vita ansiktsmålningen. Så småningom målade jag min assistents ansikte vitt och han såg hur fantastiskt det såg ut, så äntligen gick med på det. Guldsminket runt ögonen var också min idé.

Bilden var för New York Magazine, som gjorde en bra profil. Jag hade fyra timmar med honom. Det finns en hårfin gräns mellan något bra och något lite dumt, eller att känna sig för iscensatt. Men jag gillar finurliga bilder. Jag hade andra idéer som inte fungerade så bra. Jag tog med några får som jag hade ritat, så Jeff gick nerför gatan med fem får i olika färger. Jag hade också heliumballonger med hans ansikte, så han kunde stå i ett gathörn och hålla i ballongerna. De ville ha en tidning men de var inte lika starka som den här enkla grafiska bilden.

Det är svårt att läsa Jeff. Det är inte särskilt varmt eller ovanligt; Den är knäppt och har spetsrem. Jag respekterar honom och jag älskar honom som artist, men det var ett väldigt professionellt möte. Jag pratar medan jag fotograferar människor, för att distrahera dem och få en mängd olika uttryck. Men jag är alltid pressad – det finns så många saker som kan gå fel. I det här fallet, om han bara bar blommorna utan den vita färgen, skulle du inte titta på bilden för tillfället.

Välkända människor är alltid oroliga för sin image. Och idag kan du inte ta en bild tillbaka – varje levande bild för alltid online. De flesta gillar att spela säkert, så de gör inget konceptuellt. När jag började, för 25 år sedan, var folk mer villiga att ta risker. Nu ser alla sig själva som ett varumärke som behöver skyddas, och den här typen av fotografering är nästan utdöd.

Jag kom till New York från Tyskland 1992 och arbetade för Annie Leibowitz I tre år. Jag lärde mig så mycket: hur man kommer på galna idéer, hur man organiserar fotografering. Men först fick jag inget jobb. Det var Photoshops ålder: allt såg perfekt ut, platserna var fantastiska, kläderna ännu bättre, alla skavanker borttagna. Mina porträttbilder är inte retuscherade. 1999 gav en fotoredaktör mig 10 minuter med Vanessa Redgrave Under skräppress. Detta skapade en stor våg. Tidskriftsredaktörer hade redan glamorösa bilder, och nu kunde de få ärliga närbilder. Mitt tidiga porträtt av Christopher Walken Fick folk att säga: “Wow, det är fantastiskt.” Jack Nicholson Det var en annan som stoppade folk på deras spår. Jag tog en bild Angelina Jolie Med en droppe blod på läppen. Jag gick till Vita huset för alla presidenter som satt, inklusive Barack Obama.

Jag arbetar också med personliga projekt på grupper av människor som jag tycker är intressanta, med början på kvinnliga kroppsbyggare. Jag fotograferade 300 personer utan permanent bostad, i ett gathörn i West Hollywood. Jag fotograferade också 75 överlevande från Förintelsen och de som dömts till döden – jag försöker hjälpa till att avskaffa dödsstraffet.

Jag fångar inte själar. Jag tror inte att någon bild gör en person hundra procent rättvisa. Men så mycket fotografi är inte längre relaterat till människan. I modetidningar är personen på bilden utbytbar. De är så misshandlade att det inte spelar någon roll om det är Natalie Portman eller Julia Roberts – det kommer att bli samma bild. Jag försöker vara mer korrekt.

Martin Schuler Exklusivt representerad av Galleri för kameraverk.

Martin Schuler.
Martin Schuler. Foto: Kathy Ryan

Martin Schulers CV

föddes: München, Tyskland, 1968.
tränad: Lette Club, Berlin.
Effekter: Brand och Hila Bachar, Annie Leibowitz, August Sander.
Hög punkt: “Jag fotograferade en ung man i ett gathörn i Los Angeles. Jag la upp hans bild och hans berättelse om Meths missbruk på National Geographics Instagram. Hans mamma kontaktade mig och bad mig hjälpa henne att ta kontakt – han sprang iväg för tre år sedan. Han kom hem, han gick på rehab och lämnade gatorna.”
lågpunkt: “Jag fick två typer av malaria när jag fotograferade en grupp infödda i Brasilien. Att få malaria var inte kul.”
Bra tips: “Var självmotiverad och försök alltid att uppfinna dig själv igen. Du måste älska att fotografera och bli fotograferad med eller utan arbete.”

Leave a Comment