Jag använder fortfarande Fold 3 istället för de bästa flaggskeppen 2022

Mitt jobb kräver att jag använder en mängd olika smartphones varje år. Jag använde och skrev om allt från den bästa Galaxy S22 Ultra i klassen till den okonventionella Svart haj 5 Speltelefon. Men en 2021 smartphone är fortfarande min dagliga drivkraft, även om jag har tillgång till de bästa Android-smarttelefonerna från 2022. Jag använde Galaxy Z Fold 3 Som min huvudsakliga enhet sedan januari, varför den kommer att stanna i min ficka under överskådlig framtid.

Att öppna till en större skärm känns fortfarande futuristiskt

Galaxy Z Fold 3 och andra flaggskepp i bakgrunden.

jag har Galaxy S22 Ultra, OnePlus 10 Pro, Shiomi 12 Pro, Några telefoner för spel och mer till hands. Jag är bortskämd med valmöjligheter, men Galaxy Z Fold 3 har bevisat sitt värde. (Och naturligtvis, inget av de vanliga flaggskeppen viker sig).

Samsung förvandlar det förflutnas science fiction till vår verklighet i den moderna världen. Att låsa upp en smartphone och bli accepterad av en större vy är inte längre en fantasi. Vi är nu i den tredje iterationen av Fold, och Samsung kommer nästan att inkludera dess hårdvara. Att få ett ansikte med en 7,6-tumsskärm från en smal skärm på utsidan är ett nöje.

Jag kom på mig själv att öppna Fold 3 om uppgiften framför mig skulle ta mig mer än några sekunder. missförstå mig inte; Den externa displayen döljer Fold 3 som en Tjock vanlig telefon. Jag kan använda den med en hand förvånansvärt lätt! Jag använder den för snabba uppgifter som att spela musik på Spotify, svara på brådskande WhatsApp-texter eller kolla Twitter-varningar.

Men att öppna Galaxy Z Fold 3 och förvandla smarttelefonen till en minisurfplatta känns fortfarande futuristiskt – även efter alla dessa månader. Om jag har båda händerna fria använder jag den större Fold 3-skärmen – vilket är för det mesta. Det är ett nöje för e-läsaren i mig. Jag slutförde två böcker i Kindle-appen genom att läsa på Samsungs vikbara enhet.

Intern display av Galaxy Z Fold 3 tillsammans med andra flaggskeppsenheter på bordet.

En 7,6-tumsskärm direkt i fickan är revolutionerande för människor som behöver resa med kollektivtrafik. Till exempel använder jag tunnelbanan för de flesta av mina resor i Delhi, vilket är en tråkig rutt om du inte har din smartphone och hörlurar. Men en stor vy innebär att titta på videor eller fördjupa dig i en bok på sätt som en “vanlig” smartphone aldrig kan matcha. Och om tiden tillåter var Fold 3 till och med en perfekt gadget för att skriva artiklar på språng. Det finns inget han inte kan göra.

Trots att den är en hopfällbar display är den inre skärmen skarp och färgstark. Och att du har hela panelen för dig själv Utan att penetrera en hålkamera Gör det mycket mer överväldigande att visa bilder. Kameran under displayen är inte helt dold, men den gör jobbet. Och du gör inte det finns Använd den för att ta selfies. Ytterligare kameraläge låter dig använda den bakre bakre kameran som en selfiekamera, medan den yttre skärmen fungerar som en sökare.

Vik 3 gör mig exalterad inför Vik 4

Att använda Galaxy Z Fold 3 i ett halvår gör mig exalterad inför nästa upprepning av Samsungs vikning. Till skillnad från vanliga surfplattor, där innovationen verkar ha nått toppen, ger den hopfällbara delen en frisk fläkt. Och det finns fortfarande utrymme för förbättringar.

Galaxy Z Fold 3
Thai Nguyen på Unsplash

Till exempel är kamerorna inte den starkaste punkten i Galaxy Z Fold 3. Enligt rykten, Galaxy Z Fold 4 Kan idrotta på samma sätt 10 megapixel telefotokamera med 3x zoom Som Galaxy S22, som är en av de bästa i segmentet. Den kan också få en 50 MP huvudkamera och ett ultravidt 12 MP-objektiv. Om det händer kommer Fold 4 utan tvekan att vara en av de bästa kamerakamerorna 2022. Enligt rykten ökar Samsung även pixeltätheten för selfiekameran under skärmen, vilket kommer att dölja den på ett mer diskret sätt.

Även om alla dessa är uppgraderingar jag förväntar mig, avskräckte deras frånvaro i Fold 3 mig inte från att använda den. Genomsnittlig kameraprestanda och märkbara veck på skärmen är nästan otillräckliga för att smutskasta en fantastisk användarupplevelse. Z Fold 3 tillät mig att göra saker Ingen av mina andra telefoner kommer att göra detta. Den har inte den senaste styrkretsen eller de ljusaste specifikationerna, men Fold 3 är olik något annat. Och det, mer än något annat, är därför den håller en plats i fickan.

Redaktörernas rekommendationer


Leave a Comment