Hur man svarar på en björnmarknad som en dum investerare

En bordsmodell av en björn satt på bordet framför monitorer som visade grafer över bestånd

Bildkälla: Getty Images

“Bear markets … prata med mig. Jag njuter inte av nedgångarna hittills”

Jag fick detta WhatsApp-meddelande från en vän tidigare i veckan. Och jag vet att de inte kommer att vara den enda personen som har bekymmer.

Inflationen kommer

Inflationen har gått över styr och folk är rädda. Men just nu finns det en sak som vi anser att investerare bör undvika att göra till varje pris … och det är att inte göra någonting. Det är därför vi har sammanställt en särskild rapport som avslöjar 3 av våra ledare i Storbritannien och USA delar idéer För att försöka skydda dig själv på bästa sätt mot inflation … och ännu bättre, vi ger bort det gratis idag!

Klicka här för att hämta ditt exemplar nu!

Hur vi reagerar på en deprimerad marknad beror verkligen på vilken typ av investerare vi är. Jag ska upprepa detta om ett ögonblick, men som jag hoppas att du (kära läsare) vet, är vi här på The Motley Fool väldigt fokuserade på långsiktighet.

Låt mig fortsätta med detta faktum först. Varje betydande nedgång på aktiemarknaderna i Storbritannien och USA eliminerades så småningom av en hausseartad marknad.

Detta ord “i slutändan” är det viktigaste här.

Om du har tålamod kan du köpa aktier med pengar du inte kommer att behöva under de kommande tre till fem åren, och Åker gärna på eventuell ytterligare volatilitet på kort till medellång sikt (t.ex. några år), så jag tror att björnmarknader är fantastiska möjligheter för Långsiktiga investerare!

Men de är hemska för kortsiktiga handlare. Och kom ihåg att marknaderna reagerar med större volatilitet på handlare – som säljer mest just nu – än på investerare i köp och innehav.

Varför jag är en tjur

Personligen tror jag inte att en björnmarknad är tiden att köpa spekulativa aktier av till exempel oljeriggar. Men jag är övertygad om att de är det att göra Tillåt investerare att köpa från betrodda företag och riktade aktieägare till ouppskattade priser.

“Intressant, så gå härifrån”

“Köpa några kanske?”

Mitt svar var att säga att allt beror på din investeringsstil. Om det var jag (och det) skulle jag hålla och leta efter att köpa mer, beroende på företaget.

Och mitt budskap till alla mindre erfarna investerare är att jag inte kommer att bli alltför avskräckt av en björnmarknad. Om det var så enkelt som att lägga in dina pengar och få en avkastning på 5% + i räntor/utdelningar och kapitaltillväxt, då skulle alla göra det.

Men vi tror att det enklaste sättet – och det dummaste, med ett stort F – är att spela det långa spelet och försöka att inte kontrollera din portfölj regelbundet.

Åh, och köp aktier när de är billiga … som nu!

Leave a Comment