Hur jag investerar mina pengar på denna björnmarknad

En bordsmodell av en björn satt på bordet framför monitorer som visade diagram över bestånd

Bildkälla: Getty Images

2022 var ett dåligt år för aktier med många stora index, bl.a S&P 500. Gud NASDAQ 100Och av Storbritannien FTSE 250, Dyker in i björnmarknadens territorium. Det betyder att de tappade 20 % eller mer från sin senaste topp.

Även om björnmarknader kan vara smärtsamma på kort sikt, kan de också ge fantastiska möjligheter för dem som har Horisontell långsiktig investering, som min. Detta beror på att de tenderar att faktiskt sänka aktiekurserna, vilket gör att investerare kan “köpa lågt” och eventuellt “sälja högt” senare.

Inflationen kommer

Inflationen har gått över styr och folk är rädda. Men just nu finns det en sak som vi anser att investerare bör undvika att göra till varje pris … och det är att inte göra någonting. Det är därför vi har sammanställt en särskild rapport som avslöjar 3 av våra ledare i Storbritannien och USA delar idéer För att försöka skydda dig på bästa sätt mot inflation … och ännu bättre, vi ger bort det gratis idag!

Klicka här för att hämta ditt exemplar nu!

Investerare måste dock vara lite försiktiga i sådana tider, eftersom marknadsförhållandena kan vara förrädiska. Med det i åtanke, så här investerar jag mina pengar just nu.

Två saker värda att veta om björnmarknader

Innan jag går in på min strategi vill jag först betona två viktiga egenskaper hos björnmarknader. Det är viktigt att förstå hur de fungerar.

Det första att förstå är att det kan ta ett tag för dem att spela. Medan den björnmarknad som ägde rum under de första dagarna av Cubid-19 2020 varade bara i ungefär en månad (det var den kortaste han registrerade för S&P 500), kan de hålla mycket längre. Den genomsnittliga längden från topp till låg är faktiskt cirka 12 månader, enligt en studie av Ben Carlson, portföljförvaltare på Ritholtz Wealth Management. Vissa varade till och med över 20 månader.

För det andra tenderar vi att se frekventa “björnmarknadsrallyn”. Detta är korta studsar på marknaden (ofta runt 5-10%) mot bakgrund av en långsiktig nedåtgående trend. När de inträffar kan det kännas som att björnmarknaden är över. Som ett resultat hamnar investerare på marknaden igen. Men när marknaden går ner igen drabbas dessa investerare av förluster.

Hur jag investerar nu

Med tanke på dessa två egenskaper investerar jag för närvarande på ett mycket specifikt sätt. Först lägger jag pengar på marknaden och “snackar” bara på aktier jag gillar, istället för att gå “all in”.

Även om många aktier verkar billiga just nu, är det viktigt att komma ihåg att denna björnmarknad bara varar några månader. Detta kan fortsätta under en tid och kan vara lägre. Jag vill inte spränga allt mitt reservkapital just nu. Istället vill jag ha lite reservkapital ifall aktien går ner ytterligare 10% eller 20%.

För det andra försöker jag köpa aktier efter långa perioder av svag marknadssvaghet och inte när marknaden stiger. Så om marknaderna gick ner fyra dagar i rad skulle jag investera lite pengar för att jobba på den fjärde.

Å andra sidan, om marknaderna har haft flera dagar i följd, väntar jag på uttaget innan jag köper. Denna strategi garanterar naturligtvis inte att jag kommer att köpa aktier till de bästa priserna. Det ger dock lite skydd mot rallyn på björnmarknaden.

Slutligen investerar jag i kvalitativa och hållbara företag. Anledningen till att vi är på björnmarknaden är att de ekonomiska förhållandena är utmanande. Kanske är vi på väg att se en lågkonjunktur. Jag vill investera i företag som garanterat överlever.

Så jag letar efter verksamheter med stabila intäkter och kassaflöden och starka balansräkningar. Jag sprider också mitt kapital på många olika företag i syfte att diversifiera. Det borde definiera mig väl när marknaden så småningom återhämtar sig.

Leave a Comment