Great British bike off stjärnan Laura Edlington öppnar stigmat kring storskalig fertilitet

Laura Edlington pratade om stigmat kring storskalig fertilitet i ett nytt avsnitt av sin podcast och säger att läkarna rådde henne att tappa 14 stenar för att ge sig ut på en IVF-resa men känner sig skyldig för att inte kunna gå ner i vikt.

I ett samtal med sin goda vän Lauren Smith, den 32-åriga brittiska storstjärnan, inledde hon med restriktioner kring fertilitetsbehandlingar och till och med adoption, med några lokala myndigheter som avvisade BMI/viktförfrågningar.

När hon talade på sin Go Love Yourself-podcast sa hon: “Skärpunkten för IVF är ett BMI över 30, så hon [the doctor] Det var som att du antagligen tittar på 14 stenar som måste lossas. Och jag satt bara där, okej…’

Ärligt: ​​Laura Edlington talade uppriktigt om stigmat kring storskalig fertilitet i ett nytt avsnitt av hennes podcast

Ärligt: ​​Laura Edlington talade uppriktigt om stigmat kring storskalig fertilitet i ett nytt avsnitt av hennes podcast

Laura har befunnit sig oförmögen att gå ner i vikt och har därför inte behandlingen – något hon känner “jätte mycket skam” för.

Hon förklarade: ‘Vi kunde inte göra det, för jag kunde bara inte [lose] Vikten … och jag känner fortfarande en enorm skam över det … jag vet att jag kommer att fortsätta att ångra mig.

“Jag kan verkligen förstå varför folk bara gick ner i vikt då. Jag förstår. Jag skulle titta på någon annan [who hasn’t managed to lose weight] Och tänk, “Nja, det vill du verkligen inte.”

Hon tillade: ‘Du använder mat för bekvämlighets skull och du är ledsen över att du inte kan föda. Vad ska du göra, bara leva en dubbelt eländig tillvaro?

Frank: I ett samtal med sin goda vän Lauren Smith, öppnade den stora brittiska Bake Off-stjärnan, 32, restriktioner för fertilitetsbehandlingar och till och med adoption, med vissa lokala myndigheter som avvisade förfrågningar baserade på BMI/vikt (bilden i GBBO 2020)

Frank: I ett samtal med sin goda vän Lauren Smith, öppnade den stora brittiska Bake Off-stjärnan, 32, restriktioner för fertilitetsbehandlingar och till och med adoption, med vissa lokala myndigheter som avvisade förfrågningar baserade på BMI/vikt (bilden i GBBO 2020)

Efteråt pratade vänner om reglerna kring BMI och adoption, och Laura sa: ‘Låt oss vara realistiska, om din vikt allvarligt påverkar din hälsa, [to the extent] Att man inte fysiskt kan behålla ett barn, okej. Jag förstår det. Du måste vilja det bästa för det här barnet.

Lauren svarade: ‘Men med vilket hälsotillstånd som helst – inte bara vikt. Det verkar finnas denna betoning på vikt när det kommer till fertilitet. Det borde vara vilket hälsotillstånd som helst.

Laura ekade: ‘Det är bara löjligt. Det är inte vettigt för mig när det finns många barn där som behöver ett kärleksfullt hem som vi kan ge i överflöd.’

Hon fortsatte: ‘Är inte detta ett viktstigma när det är som bäst? Det är som att säga till någon, förlåt, du kan inte adoptera eftersom du kan få demens. Förlåt, du kan inte adoptera eftersom du kan råka ut för en bilolycka om fem år … det här är i bästa fall bara prat.

Hon tillade att hon nekades fertilitetsdroger på grund av sin vikt.

Hon sa: ‘Vi [plus-size women] Till och med droger, som clomid, ett läkemedel som ska hjälpa dig att få ägglossning mer regelbundet – ges inte ens till mig. Ingenting. Det är som att du inte existerar, du spelar ingen roll.

Laura, som tidigare avslöjat att hon övervägde en magärm inför sin debut på Bake Off, startade podden som svar på de chockerande skammeddelanden hon fick efter sin tv-debut.

Förra året förklarade Laura att några av de fruktansvärda kommentarerna som skickades till henne förblev “hjärtkrossade” men insisterade: “Jag kommer inte låta någon idiot som inte vet skillnaden mellan” din “och” dig “ta ner mig.

Den blonda skönheten delade med sig av en rad otäcka kommentarer, inklusive en som hon sa att “bröt” henne som läser: “Du kommer aldrig att få barn som din val. Förmodligen en faktor till varför de har det så dåligt. [sic]

Terling: Laura, som tidigare avslöjat att hon övervägde en gastric sleeve inför sin Bake Off-debut, startade podden som svar på de chockerande kroppsmeddelanden hon fick efter sin tv-debut

Terling: Laura, som tidigare avslöjat att hon övervägde en gastric sleeve inför sin Bake Off-debut, startade podden som svar på de chockerande kroppsmeddelanden hon fick efter sin tv-debut

Som svar sa Laura till sina följare att hon “kände sig helt förkrossad över att någon kunde vara så grym”, men “då kom hon ihåg 99,9 % av meddelandena jag får från dig som är stödjande och vänliga”.

Hennes svar löd i sin helhet: ‘Detta förödmjukande meddelande knäckte mig igår. Det var så personligt, speciellt babylappen, och jag kände mig förkrossad över att någon kunde vara så grym.

‘Det fick mig att vilja ta bort mitt konto och gömma mig. Men sedan kom jag ihåg 99,9% av meddelandena jag får från dig att de är stöttande och vänliga.

‘Tack till er som postar, gillar och kommenterar och stöttar. Det betyder verkligen så mycket.

‘Jag gillar att hjälpa människor och jag vet hur svårt det är att känna sig bekväm i en stor kropp och hitta vackra kläder.

‘Det är därför jag delar med mig av det jag gör. Tack till er som förstår.’

Hon avslutade: “Och oroa dig inte, jag låter inte någon idiot som inte vet skillnaden mellan” din “och” du “störta mig.”

Hemskt: Förra året förklarade Laura att hon stannade

Fruktansvärt: Förra året förklarade Laura att hon blev “hjärtkrossad” på grund av några av de fruktansvärda kommentarerna som skickades till henne när hon delade skärmdumpar av meddelandena

Laura kontaktade tidigare Daily Mail om att hon fick diagnosen generaliserat ångestsyndrom vid 24 års ålder.

Efter att ha avslöjat att hon har gått på ångestdämpande medicin i fem år var Laura till en början osäker på om hon skulle vända sig till Bake Off 2020 och visste inte om hon kunde hantera processen och uppmärksamheten.

Hon förklarade att hon nästan inte sökte eftersom hon var orolig för hur trollen på sociala medier skulle hantera en “större tjej” som dyker upp i en bakshow.

Men Laura bestämde sig för att övervinna sin rädsla och sa: ‘Jag har bestämt mig för att jag har tillräckligt med självförakt – jag behöver inte ta itu med åsikter från andra människor i min storlek’.

Lauras modiga svar löd: 'Detta förödmjukande meddelande knäckte mig igår.  Det var så personligt, speciellt babylappen, och jag kände mig förkrossad över att någon kunde vara så grym.'

Lauras modiga svar löd: ‘Detta förödmjukande meddelande knäckte mig igår. Det var så personligt, speciellt babylappen, och jag kände mig förkrossad över att någon kunde vara så grym.’

Leave a Comment