Gareth Bale känner sig bra på väg till VM trots brist på speltid Wales

Gareth Bale är övertygad om att han är “på god väg” att vara i bästa skick för att leda Wales in i sin första VM-finalturnering på 64 år, trots att han inte spelat en hel match sedan han skrev på för Los Angeles FC.

Bale har startat två matcher och gjort nio avbytare sedan han flyttade till USA i juni. Han gick till Major League Soccer-klubben efter att ha lämnat Real Madrid. Den 33-årige forwardens sista framträdande var som avbytare i 63:e minuten i LAFC:s 3- 1 seger mot Houston på Crimson.

Wales kapten anlände till Cardiff på tisdagskvällen och tränade på onsdagsmorgonen med truppen. Han fortsätter att arbeta på ett skräddarsytt träningsprogram och tror att han sakta bygger mot Wales världscupen Grupp B öppnar mot USA den 21 november i Qatar.

“Jag har inte spelat 90 minuter än, och det är det jag bygger mot,” sa Bale. “Vi är på god väg dit jag vill vara. Jag vill spela 90 minuter så mycket jag kan men jag förstår att jag måste gå vidare till det eftersom jag inte har gjort så mycket de senaste åren.

“Det viktigaste för mig är att ta varje vecka som den kommer, och förhoppningsvis kommer det att vara tillräckligt bra för mig att hjälpa LAFC och så småningom vara redo för VM. Vi har en plan i Los Angeles med vad vi gör . Vi gör inte för mycket direkt. Varje fotbollsspelare vill spela så mycket han kan, men vi är smarta och bygger upp mig själv för den sista viktiga delen av säsongen. Jag hoppas att detta ska få mig i bra form för världen Kopp.”

Gud Wales Manager Rob Page sa att han var “förvånad över hur fräsch” Bale såg ut när han kom.

Birminghams mittfältare Jordan James, 18, har fått en första seniorinkallelse för Wales efter att Joe Allen och Ben Davies dragit sig tillbaka med hälsena respektive knäskada. Wales möter Belgien på torsdag innan han tar emot Polen på söndagen i Cardiff.