Gameweek 9 Wildcard med Leicesters dubbla attack

Vårt team av proffs, Hall of Fame och gästskribenter kommer att tillhandahålla regelbundna artiklar och teamavslöjanden under den nya säsongen, med endast Premiummedlemmar Kan komma åt vem som helst.

Här avslöjar Burning Questions medvärd Fras vem han väljer i sitt Gameweek 9 Wildcard.


Det har varit ett par konstiga veckor, med en uppskjuten spelvecka 7 följt av en tom spelvecka 8. Det förändrade verkligen mönstret, eftersom vissa var tvungna att använda Wildcard och andra som jag valde att “återvändsgränd” in i spelvecka 8.

Efter att ha gjort bara 51 poäng i den senaste spelomgången har det beslutet ännu inte gett resultat. Men jag hoppas att de subtila men viktiga skillnaderna i jokertecken – som t.ex Trent Alexander-Arnold (7,4 miljoner pund) f Mohammad Salah (12,9 miljoner pund) åt sidan Wilfried Zaha (7,2 miljoner pund), Reese James (6,0 miljoner pund) f James Madison (8,0 miljoner pund) – hjälper mig att betala tillbaka en del av underskottet.

Så låt oss gå direkt till de viktigaste diskussionspunkterna i mitt utkast.

Val som jag anser är låsta

Det finns vissa val som är låsta för mig och känns självklara. Under Graham Potter ser Chelseas James nu mer självsäker ut att börja på högerbacken.

Madison, Zaha W Alexander Mitrovich (6,9 miljoner pund) Det finns också ett hav av blå armaturer där nere och jag vill ha en del av det hela.

Oavsett Gameweek 12:s tomrum, Joao Avbryt (7,2 miljoner pund) f Arling Haaland (12,1 miljoner pund) är två av de bästa valen, så de kommer att stanna i laget och sitta på bänken när det är dags.

Defensivt gillar jag verkligen utseendet på i Kira Trippier (5,4 miljoner pund) för Brentford och Everton-matcherna.Han kunde lätt få några anfallsvinster med tanke på sina vanliga uppgifter, även under de mer defensivt komplicerade resorna till Fulham och Manchester United.

Slutligen, för budgeten möjliggörare, Mark Gohey (4,3 miljoner pund) Med samma kroppar Crystal Palace och Andreas Ferreira (4,6 miljoner pund) är de perfekta första och andra avbytarna som kan komma in i sina anständiga matcher i Gameweek 12 mot Wolverhampton Wanderers och Leeds United.

Val som jag tycker är vettiga

Låt oss gå tillbaka till Salah och Alexander-Arnold. Den ena ägs av 35,2%, den andra är 36,1%. Under de senaste fyra säsongerna har ingen någonsin behövt slösa tid på att motivera varför dessa två är bra val, och ändå är vi här.

Först, Salah. Ja, det pratas om att han ska spela bredare och Liverpool har dålig form generellt, men vad jag ser är en förväntad målinblandning per 90 (xGI/90) på 0,68, vilket är ner från fjolårets vansinniga rekord på 0,86 men fortfarande i linje med 2019/20 och 2018/19 poäng på 0,63 respektive 0,74.

Detta trots att jag inte har spelat så mycket med honom Thiago (5,2 miljoner pund), så hans återkomst borde gynna de siffrorna. Dessutom ser jag Salah som seniorkaptenens val för två av de kommande fyra veckorna, vilket är anledningen till att jag reserverar honom för de tuffare Arsenal- och Manchester City-matcherna.

Alexander-Arnold är fortfarande försvararen med en av de bästa xGI/90-klasserna – Pervis Estupinan (4,5 miljoner pund) f Ivan Perisic (5,6 miljoner pund) har högre rotationsrisker, men är också rotationsrisker – så den aspekten av hans spel har inte förändrats.

Det som är oroande är Liverpools brist på nollan. De ligger på ett strafffria förväntade mål per 90 (NPxGC/90) på 1,01, vilket, även om det är femte bäst, inte är på de exceptionella nivåer det en gång var.

Min förhoppning är att detta kommer att vända snart, speciellt för den positiva löpningen från matchveckorna 12 till 16 där de möter West Ham United (H), Nottingham Forest (A), Leeds (H), Tottenham Hotspur (A) och Southampton (H) ).

Val jag är osäker på:

målvaktS

Ett mycket omtalat ämne under landskampsuppehållet. mamman Vincent Guetta (4,5 miljoner pund) spikat? Hur många rena lakan kommer det att finnas Nick Pope (5,2 miljoner pund) att behålla? Upptar Chelseas dubbla eller Liverpools backlinje avgörande platser i deras lag? Alternativt kan vi gå med en Leicester City-duo Danny Ward (4,0 miljoner pund) f Daniel Iverson (3,9 miljoner pund)?

Tja, svaret på den sista frågan är nej. Jag tycker också att det borde finnas flexibilitet för en Liverpool eller Chelsea tredje slot – typ Luis Diaz (8,2 miljoner pund), Darwin Nunez (8,9 miljoner pund) Raheem Sterling (10,0 miljoner pund) eller Mason Mt (7,6 miljoner pund).

Så jag nöjde mig med en kombination av 4,5 miljoner pund och 4,0 miljoner pund, antingen Guetta Ward eller Everton Jordan Pickford (4,5 miljoner pund) f Asmir Begovic (4,0 miljoner pund). Om det lyckas ser jag att Guetta har högre poängpotential, men Pickford verkar säkrare.

På dagens presskonferens sa Brendan Rodgers om Ward:

“När du motsäger målen vi har kommer strålkastarljuset att riktas mot honom. Men försvaret är ett kollektiv. Jag stödjer Danny, jag känner till hans egenskaper och jag vet att han kommer att hitta en jämn och bättre nivå.”

Detta får mig att se närmare Guetta och Ward, eftersom det finns förtroende för att den senare kan komma in.

Gabriel Martinelli (6,6 miljoner pund) plus den tredje forwardsplatsen

Låt mig säga det här i förväg: av alla alternativ jag överväger är Martinelli överlägset bäst. Problemet är att han har en lucka vid dörren och jag vill vara selektiv när det gäller spelarna jag bänkar. Haaland och Cancelo kommer redan att vara där, så Martinelli skulle tvinga fram en trea och han har även Spurs och Liverpool innan dess.

Så jag kan ha Martinelli och Sam Greenwood (£4,3m), ger mig fyra icke-spelare i matchvecka 12, gå med Leon Bailey (4,7 miljoner pund) f Dominic Solanke (5,7 miljoner GBP) par, eller gå med Harvey Barnes (6,9 miljoner pund) istället för Arsenal-mannen.

Jag lutar mot det senare, helt enkelt för att Barnes är en lättare väg tillbaka till Martinelli, som jag nästan säkert kommer att vilja ha från Gameweek 13. Han kommer att bli farlig, eftersom Leicester snart kan byta till en back femma, men jag tror att vi är tillåtna en jokerteckenplats.

Dessutom tycker jag att Solanka är ett utmärkt val och kunde inte ha valt bättre motståndare än Brentford, Leicester, Fulham och Southampton.

Mitt utkast och mina framtidsplaner

Tanken är att gå tillbaka mot de bästa lagen från spelvecka 13 och framåt. Därför planerar jag att flytta de två Leicester-mittfältarna för Martinelli och ett alternativ på 8 miljoner pund som Diaz, Bokayo Sake (7,8 miljoner pund) eller Phil Pott (8,0 miljoner pund).

Jag kan också överföra Trippier till någon lite billigare, som Perisic, Gabriel (5,1 miljoner pund), Aimary Laporte (5,8 miljoner pund) eller Kyle Walker (5,0 miljoner pund). Det skulle ge mig massor av tillgångar från Liverpool, Man City och Arsenal för att komplettera Zaha och Mitrovic.

Slutligen är jag inte heller emot att ändra Salah till riktningen Ben Hong-min (11,7 miljoner pund) för spelveckorna 10 och 11 om det inte finns några andra drag att överklaga nästa vecka.

Framgångsrikt!