Galleri: Matt Turner går med i Arsenal | Galleri | Nyheter

Vår nya målvakt, Matt Turner, kunde inte dölja sitt nöje att han äntligen satte pennan på papper och bekräftade sin övergång till Arsenal.

Målvakten, som fyllde 28 år i fredags, har anslutit sig till ett långtidskontrakt från New England MLS New England Revolution.

Efter att ha skrivit på sitt avtal – och tagits med på en bullrig London-turné av teknisk chef Edo – satte sig Matt ner med vår Prime för att diskutera flytten.

Här är vad han sa…

F: Matty! Du är äntligen här, det känns som att tiden har gått för sanningen, är du glad över att vara i Arsenal?

MT: Ja, tiden gick men det känns bra att äntligen vara här, uppenbarligen mycket byggande, många intervjuer, det och det, men att vara här och göra sig redo för jobbet känns verkligen jättebra

F: Du vet att ibland är det konstigt, du hör inte rykten om spelare som kommer eller går, och sedan när de kommer hit måste du springa runt för att lära känna dem. Men vi visste typ att du skulle komma ett tag nu, hur det fortfarande är att spela i USA, men ändå veta att du kommer att komma till Arsenal…

MT: Ja, det var lite komplicerat ibland, men det som var bra var att jag fick följa slutet av förra säsongen och se varje match Arsenal spelade, och verkligen känna att jag var en del av det och det var intressant, men jag hade en mindre skada som tog mig en bit bort så verkligen mitt fokus de senaste månaderna Hade precis återvänt till full kondition, spelade sedan några matcher för att få ett tempo, vilket leder fint till starten av försäsongen här.

F: Vad var skadan? Var den lång?

MT: Nej, jag var ute i några månader, en liten, en liten som bara tog ett tag.

F: Uppenbarligen visste vi att du skulle komma ett tag, kom många Arsenal-fans till DM för att se när vi kommer att se dig i tröjan?

MT: Jag skulle säga att Arsenal-fans är ganska aktiva på sociala medier, jag kunde se det i Instagram-kommentarer och saker att det var riktigt trevligt att känna sig välkomna, att veta att det finns stöd utanför för flytten, att folk är glada över att se mig komma , det känns riktigt skönt för jag är verkligen väldigt exalterad över att vara här.

F: Ja, Arsenal-fansen sa att jag borde komma hit och du vet, kolla stämningen, självklart är du ett stort Arsenal-fan, hur och när blev du ett Arsenal-fan?

MT: Så jag växte upp i North Jersey, jag spelade inte fotboll förrän jag var 14, så när det väl kom, VM kom 2010, började jag verkligen börja spela fotboll. USA hade ett fantastiskt seger i den turneringen, några magiska ögonblick kommer jag att kalla det, och därifrån köpte jag mitt första FIFA-spel, mina systrar spelade båda i ett ungdomslag som heter Arsenal när de växte upp, så det var typ en naturlig anknytning dit, och därifrån började jag följa personalen ganska noga och det gjorde resten av min familj också.

F: Fanns det några spel eller spelare som fångade dig när du växte upp med Arsenal?

MT: Uppenbarligen att ha några roliga år med Olivier Giroud med mål, han var alltid kul att se honom, min syster var väldigt kär i honom så det var ganska roligt, han är en snygg kille.

F: Jag måste ge det till honom!

MT: Alla egentligen, från början sedan 2013/2014, 2011/2012, dessa lag, Per Mertesacker, Wojciech Szczesny när han var här, bara ett roligt lag att titta på, spännande, Alexis Sanchez, mycket skjutkraft och mycket talang Så de är en bra grupp att stödja och när jag gick på universitet gick jag med ett gäng killar som kom från England, så de kom, och de är alla fans av olika klubbar, och så lördag, söndag morgon i USA var alltid en bra tid för oss att titta på Perm tillsammans.

F: Har du pratat med Mikal än?

MT: Självklart, ja, vi har varit i ett förhållande de senaste månaderna, han kollade upp mig några gånger, och vi började utveckla det förhållandet.

F: Så du sa att du pratade med Mikel – Inki, pratade du med honom också?

MT: Också med honom ja, en ganska nära relation, speciellt när jag gick tillbaka till att spela spel, jag tittade på några saker, några klipp och bara pratade om spel, och jag tittade på träningsklipp och sånt där, så fram och tillbaka var verkligen riktigt trevlig, så återigen är det här ett annat sätt att känna att jag är en del av klubben, även om jag inte har varit här i norra London.

F: Naturligtvis, som jag sa, du är ett stort Arsenal-fan. Var du tvungen att gå upp tidigt för att se en av våra matcher? Är det här spel som sticker ut för dig som du minns?

MT: Jag kommer inte ihåg vem de spelade, men det var några gånger under mina år när jag var lite äldre, där min syster bodde på Manhattan och vi gick ner till barer med lokala supportrar och tittade på matcher, så du skulle vara på det ganska tidigt på dagen i USA, men det var alltid en bra tid. För hela vår familj är det bara att titta på matcher och stötta laget.

F: Jag ska inte ljuga, jag var i Amerika, tror jag för några månader sedan, och jag var där när vi spelade med Chelsea, det var okej för det var lite av en eftermiddag, men Manchester Uniteds, det var kl. fyra på morgonen, jag kom precis tillbaka från en festival, jag försökte hålla mig vaken, somnade, vaknade och var som “Vi vann … det är fantastiskt!” Så du behövde inte gå upp mycket?

MT: Ja, jag skulle gå upp tidigt, men på östkusten är den tidigaste matchen 7:30 på morgonen, så det är inte för tidigt! Eftersom jag snart blir pappa vet jag att 07:30 på morgonen inte är för tidigt.

F: Självklart ska du bli pappa snart, är du exalterad över det?

MT: Mycket upphetsad och välsignad, det kommer att bli en fantastisk resa och just nu är det bara startpunkten för många stora förändringar i mitt liv som jag är exalterad över.

F: Det här är en enorm förändring och att flytta från Amerika, jag hörde att du tog med dig hundarna också?

MT: Jag tog med hundarna, ja! Det var nog det mest stressiga ögonblicket av allt, men hundarna har lyckats, de är självsäkra och de trivs med sin nya ras.

F: Vad heter hundarna?

MT: Bear, Bear är lite av en Pomeranian och Konwafiaki är Murky. Jag antar att det på grekiska betyder “liten mygga”, jag ger min fru heder för det.

F: Älskar det! Visst har du också en del europeiska kopplingar, vad är det för slags? Jag tror att du är från Litauen?

MT: Ja, jag är litauisk på kvällen genom mina morföräldrar och jag kunde återfå mitt medborgarskap där också, så jag har ett duellpass mellan Amerika och Litauen.

F: Droger. Så visst är vi i Europa, så vi ska resa runt i Europa, tror ni ska besöka Litauen?

MT: Jag måste definitivt. Jag är verkligen peppad på att göra det också. Hela processen att återfå medborgarskap, i Amerika, när alla har en berättelse om sin bakgrund och historia, och för mig och min pappa lyckades vi ge oss ut på den här resan, vi visste inte mycket om hans sida av familjen, och när vi hittade äntligen några gamla papper och sedan började vi just den här resan för att lära oss lite mer om vårt arv, och det var bara en fantastisk övning och du vet lite mer om vem du är. Så jag ser definitivt fram emot att komma till Litauen, för direkt efter att jag fick mitt medborgarskap stängs världen!

F: Det är en hjärtesorg. När jag växte upp var det inte många amerikanska spelare som spelade i ligan, men en position där många av er dominerade … målvakter. Visst hade vi skådespelare som Brad Friedel och Tim Howard, har du sett dem växa upp?

MT: Javisst, Brad Friedel coachade mig i New England Revolution, det var han som faktiskt gav mig min MLS-debut.

F: Det här är droger!

MT: Så jag är ganska nära honom. Jag älskar Tim Howard, han var nog min målvaktsidol när jag började bli lite äldre och uppskattade det mer och mer, även från New Jersey, som jag, och jag hade alltid en talang för att prestera bra på stora scener. Det är definitivt en kulturfråga med målvakterna, jag tror att det har att göra med bakgrunden till alla olika sporter i Amerika.

F: Älskar det. Naturligtvis, i samma ögonblick som du kom hit kommer vi snart tillbaka till Amerika för vår turné, är du spänd på att se Baltimore och Florida?

MT: Ja, jag är väldigt glad över att vara tillbaka i USA, att visa killarna runt, att berätta för dem vad jag vet om dessa områden och det skulle vara ett trevligt sätt för mig att gå med i gruppen, eller hur, lära känna killarna lite bättre och bara för att ha den omedelbara anslutningen detta. Det och det faktum att vi gjorde England i VM!

F: Du har precis kommit hit, men vi kommer snart tillbaka för en turné. Är du exalterad över att se Baltimore och Florida?

MT: Ja, jag är väldigt glad över att vara tillbaka i USA, för att visa killarna runt, för att berätta för dem vad jag vet om dessa områden. Det skulle vara ett bra sätt för mig att passa in i gruppen eller hur? För att lära känna killar lite bättre, och bara för att få den omedelbara kontakten. Det och det faktum att vi orsakade England i VM.

F: Lyssna, jag ska också på turné så du måste visa mig också.

MT: Jag visar dig runt, när som helst. Låt mig veta vad du behöver så ordnar jag det åt dig.

F: Vad jag behöver, låt mig återkomma till dig om detta.

MT: Tänk inte för länge!

F: Känner du några amerikanska spelare som spelar i Storbritannien?

MT: Ja, jag är en god vän med Christian Polishic så det är klart att han är i Chelsea. Och jag är också nära Brendan Aaronson som precis skrev på för Leeds. Det är lite längre, jag vet, så Anthony Robinson i Fulham och Christian Polisic i Chelsea, jag hoppas att jag får umgås med dem lite och skapa den relationen utanför planen också. Jag har en kusin som bor i London och det är klart att några av mina vänner från dåvarande juni fortfarande bor i och runt London. Det är bra.

F: Så du besöker London mycket?

MT: Så jag besökte bara en gång när jag var, jag tror 18 eller 19. Jag var mest i Manchester. Manchester och sedan åkte vi också till sjöarna på nyårsafton, och sedan åkte vi tillbaka till London för en dag eller två. Det var trevligt. Jag har definitivt mycket mer utanför stan att utforska och se och se genom mina ögon nu jämfört med 18 och skulle vara helt annorlunda, det är jag säker på.

F: Hur föredrar du att bli kallad, Matt eller Matty?

MT: Förnamnet Matti eller Matt är bra, Turner är bra också. Det jag gillar mest med fansen eller får dem att känna sig mest kopplade till, är vad jag kommer att satsa på.

F: Vi har precis fått veta vad ditt nummer kommer att bli den här säsongen, nummer 30, finns det någon anledning till att du valde det numret?

MT: Ganska enkelt. Det här var mitt nummer i New England, det här är ett nummer som jag utvecklade en nära relation med. Det är klart att jag ville bli nummer ett eller 12 när jag först kom till New England, de kastade mig i stort sett åt sidan och var som “nej, här är nummer 30”. Istället för att göra ett stort oväsen av det, gjorde jag det bara till mitt eget. Det här är ett nummer jag känner mig kopplad till, plus att jag skaffade mig ett halsband med siffran 30 på, så nu behöver jag inte köpa ett nytt!

F: Älskar det! Vi har en fantastisk figur i vårt team, för närvarande vår nummer ett, Aaron Ramsdale. Vet du något om honom?

MT: Ja, han och jag var i ett förhållande. Han kollade mig, se till att jag är väl positionerad. Han ser ut som en fantastisk kille, jag ser fram emot att inte bara lära känna honom, utan göra honom till en bättre målvakt och pusha honom att bli hans bästa.

F: Jag antar att du såg hans match mot Leicester? Jag hoppas att få se några av … jag hoppas faktiskt att försvaret kommer att vara tillräckligt snyggt …

MT: Ja, låt oss hoppas att försvararna tar hand om verksamheten!

Copyright 2022 The Arsenal Football Club plc. Behörighet att använda hänvisningar från denna artikel är beroende av beviljande av lämplig kredit till www.arsenal.com som källa.

Leave a Comment