Dual Harmony: Tan’s Retreat Leaves Corps Game Partner ‘Angry’ | Wimbledon 2022

Efter att ha besegrat Serena Williams i eposet Wimbledon Harmony Tan spelade singel på måndagskvällen och drog sig ur damdubbelevenemanget – vilket ledde till ett argt svar från hennes planerade partner, Tamara Korpatch.

Tan chockade centercourten när han besegrade Williams i en singelmatch i den första omgången som varade i mer än tre timmar och kommer att möta Spaniens Sara Soribes Turmo i den andra omgången på torsdag. Den franske spelaren tog beslutet att dra sig ur duon och hävdade en höftskada – ett beslut som inte fallit väl in hos Corps.

“Tyvärr gick min partner för par H. Tan i pension från våra par idag,” Korpach Skrev på Instagram. “Hon skickade precis ett meddelande till mig i morse. Låt mig vänta här [until] En timme innan matchstart. Jag är väldigt ledsen, besviken och också väldigt arg över att jag inte kan spela i min första Grand Slam i dubbel.

Den tyska spelaren, som besegrades av Heather Watson i den första omgången av singelturneringen, tillade: “Det är verkligen orättvist för mig, jag hade det inte. Hon frågade mig innan turneringen om vi ville spela dubbel och jag sa ja. Jag frågade inte henne, hon frågade mig!

“Om du är trasig efter 3 timmar [three-hour] Matcha dagen innan, du kan inte spela proffs. Det är min åsikt. ”

Corpse la till hashtaggarna #unsportsmanlike #notfair #unfair #mad och #sad i slutet av sitt inlägg.

Korpach och Tan ersattes i lottningen av Valentini Gramticopolo och Pangtarn Flipuk för matchen i första omgången mot Nadia Kikok och Raluca Olaro. Tan har ännu inte kommenterat Corps kommentarer på sociala medier.

Leave a Comment