Du kommer att vara domaren: Ska min vän sätta sin telefon på tyst? | relationer

Åtal: Rabinda

Dereks telefon fortsätter att ringa, pipa, ringa och surra – och det gör mig galen

Min vän Derek sätter aldrig sin telefon på tyst och den lyfter mig uppför väggen. Vi har nyligen flyttat ihop efter tre år av dejting och jobbar nu på distans i samma lägenhet större delen av veckan.

Jag har märkt det här lite tidigare, men nu när vi bor tillsammans gör det mig galen. Han gillar att hans telefon är på full volym hela tiden. Europas sista räkning exploderar varje gång han får ett samtal, och han har klockorna ringer för varningar och texterna i hans app. Han får många samtal och jag kan höra hans telefon konstant pipa, ringa och surra.

Jag frågade honom om han kunde hålla sin telefon i tyst läge, men han säger att varningarna hjälper honom att hålla fokus och fortsätta arbeta. Jag säger till honom att världen inte kommer att sluta snurra om han inte svarar på ett sms eller samtal från en kund direkt, men det kommer inte att vara han. Tidigare njöt jag av att sitta med honom vid matbordet medan vi jobbade, men nu har jag dragit mig tillbaka till det lilla kontoret vi har i ledigrummet. Jag kan inte koncentrera mig med allt brus.

Det är inte bara ett jobb – han slår på sin telefon högt på kvällarna också. Våra konversationer och privata tider avbryts ständigt av varningar som tillkännager några Instagram-uppdateringar.

Dereks telefon har ständigt fastnat nära hans, och han lyser upp när han ringer. Det är en fråga om dopamin, antar jag. Jag tror att han är beroende av det.

De enda andra jag känner vars telefoner har full volym är 60-talister som inte är riktigt bra på teknik. Derek och jag är i början av 30-årsåldern. Han måste veta hur han använder sin telefon tyst.

På natten tvingade jag honom att sätta sin iPhone i “snälla stör ej”-läge så att vi kunde sova utan avbrott, men även det var en stor sak för honom. Han sa, “Tänk om det är en nödsituation?” Men om det är midnatt ska vi inte bli störda.

Derek lider av en pomo-telefon (rädsla för att missa), men han måste sänka volymen medan han arbetar hemma. Om han inte vill måste jag be honom att flytta till en gemensam arbetsplats. Jag orkar inte längre.

Försvar: Derek

Telefonmeddelanden ska ljuda. Så här fungerar varningar

Ljudet på min telefon är alltid på. Telefoner ger ifrån sig ett ljud av en anledning – så vi kan hålla reda på våra varningar och meddelanden. Jag vet inte varför Ravinda är så kränkt av detta koncept. Att slå på ljudet är inte en fråga om “äldre människor”, som Ravinda alltid skämtar. Många jag känner tror att din telefon kommer att vara tyst så här irriterande.

Jag har inget särskilt stressigt jobb, men jag jobbar hemifrån och driver min egen digitala marknadsföringsverksamhet. Jag ordnar ständigt samtal och svarar mina kunder, så jag vill såklart göra alla nöjda. Rabindas roll är inte lika full som min, så hon kanske inte förstår. Ja, volymen på min telefon höjs till max, men jag gillar det så. Jag tycker inte att min ringsignal är mer irriterande än nästa persons, och ljudet för mina varningar är standardalternativet på iPhone.

“,”caption”:”Sign up to our Inside Saturday newsletter for an exclusive behind-the-scenes look at the making of the magazine’s biggest features, as well as a curated list of our weekly highlights.”,”isTracking”:false,”isMainMedia”:false,”source”:”The Guardian”,”sourceDomain”:”theguardian.com”}”>

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Inside Saturday för en exklusiv titt bakom kulisserna på att skapa tidningens bästa funktioner, samt en curatorisk lista över våra veckohöjdpunkter.

Jag kanske är lite exalterad över att vara upptagen hela tiden. Jag vill inte missa det som händer under arbetsdagen, och på kvällen gillar jag att komma ikapp med inlägg på sociala medier. Jag har också röstvarningar för mina e-postmeddelanden och trendiga nyhetsämnen som intresserar mig: allt som har med kryptering att göra, till exempel.

Jag brukade låta ljudet vara på under natten när min telefon laddade vid min säng, men jag stoppade det på Rabindas begäran. Jag antar att det är bättre för oss båda om vi kan sova utan att det går av. Ibland är jag rädd att jag kommer att missa en sista minuten kundförfrågan eller ekonomisk uppdatering.

Rabinda sa att hon inte kunde arbeta bredvid mig på grund av mina telefonvarningar, men det var inte sant. Vi är båda ofta i möten och samtal, så det är säkert bättre att ha ett eget utrymme för att inte distrahera varandra. Det är inte mitt telefonfel att vi måste jobba hemifrån.

Jag kan försöka vara mer närvarande efter jobbet och inte vara lika fokuserad på mina varningar när de inte är superviktiga. Men jag kommer att fortsätta att hålla min telefon på full volym. Det gör mitt liv lättare.

En jury bestående av Guardian-läsare

Ska Derek sätta sin telefon på tyst?

Derek, det finns inget behov av full volym och alla varningar som blöder in i ditt hemliv. Det finns ingen ursäkt för denna penetrationsnivå: du kan ta emot varningar via vibrationslarm eller en smart klocka. Bristen på kompromiss visar på bristande hänsyn till Rwinda. Var den bättre personen här.
Simon, 48

Derek måste fråga varför han får så mycket av sitt självvärde från kunder och pingar på sin telefon. Istället för att utmana Rabinda borde han tänka på att innehålla och prioritera hennes närvaro när de delar rum och tid.
Sophie, 34 år

Kanske kan Derek och Rabinda arbeta i separata rum i “kontors”hem, och då kan Dereks telefon vara hur högt han vill. För även när en telefon är tyst kommer telefonsamtal från var och en av dem att avleda den andras tankar när de delar en arbetsyta.
Ton, 61

Att dela ett arbets- och hemutrymme kräver förhandlingar och kompromisser. För harmoni behöver Derek hitta en decibelnivå och ton som matchar Rwinda. Det finns spänning i att flytta telefonen till tystnad!
Sharon, 54

Derek är skyldig. Den tar inte hänsyn till att din telefon är på full volym utan någon speciell anledning, särskilt när folk försöker arbeta. Den måste fungera någon annanstans eller få en annan, tystare varningsinställning, som en vibrerande smartklocka.
Katarina, 25

Du kommer att vara domaren

Så nu kan du vara domare. Berätta för oss i vår onlineundersökning nedan: Ska Derek sätta sin telefon på tyst?

Vi kommer att dela resultaten nästa vecka du kommer att vara domare.

Omröstningen är nu stängd

Förra veckans resultat

Vi frågade om Sally skulle börja Rensar sina gamla böckerNär röran irriterar hennes man Andy.

79% av er sa nej – Sally är oskyldig
21% av er sa ja – Sally är skyldig

Leave a Comment