“Det gjorde mig mycket ont men jag lärde mig mycket av det”: Lucy Bronze siktar på att rädda semifinalerna | Englands damfotbollslag

Lucy Bronze krediterade hennes hjärtesorg i VM-semifinalen 2019 med att lära henne att “även när du är som bäst kan saker alltid gå fel”.

Tänker på Englands USA-förlust med 2-1 I Frankrike inför Englands fjärde stora semifinal i rad sa Bronze:[That year] var ett av mina bästa år. Inte bara i en Englandströja utan bara i allmänhet.

“Varje gång jag var på planen kände jag att jag inte kunde göra mycket fel. Att vara på den här toppen och vara på toppen av mitt spel, att vara en av de bästa spelarna i världen och att ha den här drömmen om vinna världscupen… Så jag spelade i Frankrike, som var landet där jag bodde på den tiden, på en stadion som jag verkligen bodde i Near, det var något drömmar är gjorda av.”

Arad satt på gräset på Lyons Groupama-stadion, hennes ansikte fläckat av tårar, efter slutsignalen. “Det slog mig förmodligen mycket hårdare än andra för jag antar att när du är i ditt livs bästa form, då känner du bara att det är din tid”, sa hon.

Lucy Bronze slåss om bollen med Mariona Caldanti.
Lucy Bruns slåss om bollen med Mariona Caldanti under övertidsvinsten över Spanien i kvartsfinalen. Foto: Bernadette Sebo/Reuters

“Men jag tror nog att VM lärde mig mer än något annat att även när man är som bäst kan det alltid gå fel. Och det är nog därför jag är mycket coolare, lugnare och samlad nu, för jag har varit på väldigt höga höjder och ändå bli nedskjuten. Det är en känsla som jag inte tycker särskilt mycket om att bli påmind om. Det är något jag lärt mig mycket av. Det är en enorm erfarenhet och jag försöker dela den med tjejerna och spelarna jag spelar med .”

Hittills har resan till semifinalerna i EM varit ganska enkel, med undantag för en svår kvartsfinal Krig mot Spanien. England, som möter Sverige på Bramall Lane på tisdagskvällen, har tagit sig igenom turneringen relativt oskadda och det tror Bard är skillnaden mellan denna semifinal och de andra lejoninnorna har spelat i.

“I de tidigare semifinalerna hade vi andra saker att ta itu med”, sa försvararen. “Om det var spelare som missade matcher på grund av skador eller avstängningar eller vad har du, så skakade det laget lite. Jag vet att vi i alla tre semifinalerna jag har spelat i har varit tvungna att göra ändringar som jag inte tror att chefer skulle ha velat göra.

“Touch wood, när allt går rätt. Alla avslutade matchen bra, jag känner Kiera [Walsh] Vi åkte därifrån med en kramp, vi slutade med ett gult kort för att slösa lite tid – saker som det verkar gå vår väg i den här turneringen, som förmodligen är lite annorlunda.”

Att vinna en stor trofé med England är den största tomma rutan på Bruins karriärlista, där försvararen redan har vunnit alla inhemska utmärkelser i England och Frankrike, samt tre Champions League-titlar med Lyon.

“Många människor frågar vad min motivation är när jag spelar, för jag har vunnit många troféer både i laget och individuellt”, sa hon. “England har alltid varit mitt största fokus och hela min karriär har jag velat lyfta en trofé för England och lyfta EM i ditt hemland – att lyfta VM är förmodligen det enda som är värt det. [This Euros is] En enorm möjlighet, jag vet, att kryssa i den rutan.”

Leave a Comment