Den enda läxan jag lärde mig från livet: skådespelaren Kris Marshall

Den enda läxan jag har lärt mig av livet: Skådespelaren Kris Marshall, 49, säger att otålighet förstör värdefulla ögonblick

  • Kris Marshall är mest känd som DI Humphrey Goodman i BBC:s Death In Paradise
  • Den Bath-baserade skådespelaren, 49, spelar för närvarande också i ITV:s Sandyton
  • Han säger att otålighet förstör värdefulla stunder och säger att han har lärt sig att slappna av

Kris Marshall, 49, är mest känd som DI Humphrey Goodman på BBC Kriminaldramat Death In Paradise och Medverkar för närvarande på ITV Sandyton. Han bor i Bath med sina Hans fru, Hana, deras nioåring En sexårig son och dotter.

Otålighet förstör värdefulla ögonblick

Som min fru skulle vittna om är tålamod något jag alltid har varit hemskt för.

Jag hatar att stå i kö. Jag är definitivt inte brittisk i det avseendet. Jag är mycket mer medelhavsinspirerad i mitt humör.

Problemet är att som skådespelare är otålighet nästan en dygd. Det är det som driver dig. När jag började mitt jobb 1992 ringde jag Nationalteatern varje vecka och erbjöd mig att bära ett spjut.

Skådespelaren Kris Marshall, 49, är mest känd för sin roll som DI Humphrey Goodman i filmen

Skådespelaren Kris Marshall, 49, är mest känd för sin roll som DI Humphrey Goodman i BBC:s Death in Paradise

För nästa år kommer jag att faxa dem mitt lite utsmyckade CV varje vecka. Vid det här laget bad de mig att sluta. Men det är ett tveeggat svärd: något som matar dig när du är ung kan bli ett hinder när du blir äldre.

Och ju mer känd du är, desto mer märkbar är det. Ditt ansikte är din produkt, så otålighet framstår som elakhet eller arrogans.

Jag var verkligen tvungen att lära mig att slappna av eftersom mitt sinne alltid arbetar 100 miles i timmen och jag har en fruktansvärd vana att avsluta andras meningar. Jag minns att min kära avlidna mamma sa till mig: ‘Hoppa inte in i andras konversationer – det är oförskämt.’

Så att ha mer tålamod är något jag har försökt lära mig. Det är också mycket hälsosammare; Du bär på mindre stress och det är bättre för dina relationer. Folk tenderar att öppna sig för dig och du lär dig mer.

Kris spelar för närvarande i ITV:s Sandyton.  Han bor i Bath med sin fru Hannah, deras nioåriga son och deras sexåriga dotter

Kris spelar för närvarande i ITV:s Sandyton. Han bor i Bath med sin fru Hannah, deras nioåriga son och deras sexåriga dotter

Min fru säger: ‘Du har den här magin – använd den.’ Så istället för att gå direkt till min telefon när jag står i kö försöker jag hålla mig närvarande. Om du drar dig tillbaka bakom en skärm botar du ett symptom men behandlar inte källan till problemet.

Jag var på min sons sportdag häromdagen och det var väldigt varmt. Jag började bli lite nervös, så jag gick bort och satte mig med honom och hade det mest upplysande samtalet. Jag skulle vanligtvis promenera någonstans eller sitta i min bil.

Men jag hade precis det vackraste samtalet med mitt barn. Om jag inte hade inventerat hade jag missat detta ögonblick. Otålighet berövar dig sådana ögonblick. När jag ser någon arg tänker jag: ‘Wow, jag brukade vara så?’

Den andra serien av Sanditon är på ITV på fredagar klockan 21.00.

Reklam