De 13 “dumma enkla” vanorna jag använde för att spara en miljon dollar och gå i pension tidigt vid 35

Jag kommer att minnas den 23 december 2016 för resten av mitt liv. Det var min sista dag på heltid på jobbet.

min fru och jag Pensionär tidigt Vid 33 respektive 35 års ålder, efter att ha samlat ihop 870 000 dollar och arbetat inom informationsteknologi. Med hjälp av marknaden, vårt nettovärde växte till en miljon dollar Kort efter.

Jag föddes inte rik. Vi startade inte vårt eget företag. Ingen av oss ärvde en betydande summa pengar. Vi hade inte ens sido lugg på den tiden. Vi samlade på oss rikedomar på gammaldags sätt – genom att arbeta hårt och göra strategiska ekonomiska drag.

Här är 13 enkla, dumma saker jag gjorde som hjälpte mig att fly från rat race efter en 14-årig karriär:

1. Jag ignorerade rådet “följ din passion”.

Våra passioner, som tenderar att vara mer på den kreativa sidan, kan inte alltid betala räkningarna – det kan våra styrkor.

Mitt är till exempel fotografi. Men min styrka ligger i datavetenskap. 2004 var min ingångslön som mjukvaruingenjör 55 000 USD och 2016 tjänade jag långt över 100 000 USD. Jag är inte säker på att jag skulle ha tjänat så mycket om jag hade valt att följa min passion.

Även om det är möjligt att kombinera din hobby med en högbetald, säljbar karriär, är det mindre vanligt än du kanske tror. Bygg en karriär kring det du är bra på.

2. Jag lärde mig av miljonärer.

Under hela min karriär har jag arbetat med många rika människor. Istället för att avundas dem antecknade jag.

Jag kommer aldrig att glömma Brian, som jag jobbade med efter college. Han var några år äldre än mig och körde en sex år gammal Honda Accord. Trots att han var miljonär hade han en billig Casio-klocka och bar inga märkeskläder.

Brian var alltid den första personen på kontoret, engagerade sig aldrig i kontorspolitik och ställde sig ofta frivilligt för mer ansvar. Han kommer inte från pengar. Istället tjänade han sin rikedom genom att investera och kontrollera sina utgifter.

3. Jag skär bort förlorare ur mitt liv.

Om du bara umgås med människor som gillar att dricka på barer och spendera pengar, kommer du sannolikt att följa samma vanor för att slösa pengar.

Jag uppgraderade mitt liv genom att uppgradera mina vänner. Jag fick kontakt med de ledande aktörerna på kontoret. Jag tillbringade extra tid med människor som var mer framgångsrika än jag. Min uppgift var att bygga en relation med dem. Deras vanor smittade av på mig. Vi stöttade varandra.

Jag började fatta bättre beslut om pengar och dra ner på alkohol. På jobbet lade jag regelbundet in extra timmar och bad om höjningar och befordran – precis som de högpresterande gjorde. det fungerade.

4. Jag använde mina 9 till 5.

Jag investerade i en arbetsgivarsponsrad 401(k) och fick 4% företagsmatchning, vilket är gratis pengar som min arbetsgivare bidragit med för min räkning.

Vissa företag erbjuder också hälsosparkonton, eller HSAs, för att hjälpa anställda att spara pengar före skatt för kvalificerade medicinska utgifter som självrisker och mediciner. Det fina med en HSA är att den fungerar som en 401(k) senare i livet. När du fyllt 65 år kan oanvända pengar tas ut för vilket ändamål som helst.

Ditt heltidsjobb kan också erbjuda utbildnings- och träningsmöjligheter för att förbättra dina marknadsföringsfärdigheter som datorprogrammering, bokföring och tidshantering. Dessa färdigheter kan användas för att få befordran och höjningar under hela din karriär.

5. Jag bytte företag fem gånger på 14 år.

Att få ett nytt jobb är ofta det enklaste sättet att få löneförhöjning eftersom att förhandla om en högre lön är en naturlig del av processen.

Jag fick en höjning på 15 till 20 % varje gång jag bytte företag. Detta är långt bortom de typiska levnadskostnadsökningar på 3 % som många arbetsgivare erbjuder sin personal.

Var bara försiktig så att du inte byter företag för ofta. Försök att stanna i varje position i minst ett år, eftersom vissa arbetsgivare inte kommer att anställa kandidater som byter jobb ofta. Rekryterings- och anslutningsprocessen är dyr.

6. Jag gjorde allt automatiskt.

Jag använde automatiska löneavdrag för mina 401(k) och Roth IRA. Jag använde också automatiska banköverföringar för att bidra med pengar till mitt mäklarkonto. Detta har hjälpt till att säkerställa att jag sparar pengar från varje lönecheck.

Jag registrerade mig också för automatisk fakturabetalning för verktyg som el, vatten och till och med vissa kreditkort. Jag har aldrig missat en enda betalning och undvikit förseningsavgifter, räntebetalningar och andra straffavgifter.

7. Jag ignorerade hatarna.

En olycklig del av att göra något meningsfullt är att du kommer att få hat. Ibland, mycket av det.

Folk kommer att kritisera dig för att du spenderar pengar annorlunda. Du kan förlora vänner om du tackar nej till de lyckliga timmarna varje vecka på din lokala bar. Det är inte alltid lätt, men att ignorera hat är en integrerad del av att bygga välstånd.

8. Jag ignorerade Joneses.

Bara för att dina grannar köpt en ny bil, båt eller hus betyder det inte att du borde.

Det bästa sättet att ignorera Joneses är att hålla fokus på dina mål. Min fru och jag pratade om våra förhoppningar om framtiden varje kväll när vi gick runt med våra hundar i grannskapet. Det hjälpte till att hålla våra mål fram och tillbaka.

Vi lät inte andras utgiftsvanor påverka våra.

9. Jag prioriterade öppen kommunikation.

Alltför ofta har makar olika uppfattningar om utgiftsvanor, mål och drömmar. Om de lämnas okontrollerade kan dessa skillnader orsaka argument och andra relationsproblem som hindrar dig från att uppnå dina ekonomiska mål.

Friska relationer är beroende av öppen kommunikation med din partner så att du kan anpassa dina mål och vad som gör dig lycklig.

Att prata om våra framtida mål varje dag höll min fru och jag på samma sida om hur vi ville att vår framtid skulle se ut och vilka steg vi skulle ta nu för att få det att hända.

10. Jag prioriterade min hälsa.

Livet är mer än bara pengar. Framför allt är min hälsa min prioritet. God hälsa gör dig lyckligare och mer produktiv, och det minskar också risken för oväntade sjukvårdskostnader.

2007 var jag vältränad och ohälsosam. Jag bestämde mig för att ändra min livsstil genom att äta bättre och träna regelbundet. Under de följande två åren gick jag ner 70 kilo och kom i mitt livs bästa form.

Jag är 41 idag och fortsätter att styrketräna dagligen. I år spenderade min fru och jag 10 000 dollar på att bygga ett dedikerat hemmagym på vår 7 hektar stora egendom. Det var de bästa pengarna vi någonsin spenderat.

11. Jag undvek kreditkortsskulder.

Amerikaner har mer än 840 miljarder dollar I kreditkortsskuld. Räntorna är extremt höga, vilket gör kreditkortsskulder till den värsta av alla typer av skulder.

Jag har aldrig betalat en enda dollar i kreditkortsränta, och jag är skyldig min pappa mycket av det. Han lärde mig att kreditkortsskuld är oacceptabelt, även för en månad. För många gör kreditkort det för lätt att spendera pengar de inte har. Det är en vana som snabbt kan komma utom kontroll.

Jag använder kreditkort för bekvämlighets skull. Bedrägeriskyddet och den underförstådda garantin som många kort erbjuder sina kunder gör dem värda det för mig, men det beror på att jag betalar av mitt saldo varje månad. Detta är en stor anledning till att jag kunde gå i pension i mitten av 30-årsåldern.

12. Jag sa alltid “ja”.

Även om jag inte visste hur jag skulle göra ett jobb som erbjöds mig, skulle jag alltid anta utmaningen och ta reda på det längs vägen.

Jag minns att jag en fredag ​​på kontoret kallades till ett möte med VD:n för företaget jag jobbade i. Jag var nervös att gå in, men det visade sig vara den bästa karriärmöjligheten jag någonsin fått.

Organisationen sparkade en hel ledningsgrupp ovanför mig, och de ville att jag skulle vara CIO. Som en mjukvaruutvecklare på låg nivå verkade detta enorma steg skrämmande. Jag hade aldrig jobbat som chef tidigare och kände mig helt oförberedd på en så enorm befordran.

Mitt sinne sa till mig att säga “tack, men nej tack”, men jag höll med ändå. Jag ställde många frågor, hittade mentorer och fick den erfarenhet som behövdes för att höja hela min karriär sedan dess.

13. Jag slutade gå till baren.

Leave a Comment