Dagens aktier: Håll dig inte utanför marknaden nu; 2 aktier att få in pengar gradvis: Rajat Sharma

“Vid den lägsta punkten det senaste året är vi nere på cirka 20 % aktieexponering i vår totala portfölj. Idag ligger vi på cirka 40 % i aktier. Oavsett vart marknaderna är på väg, om jag fortsätter att se starkare ekonomisk data, jag ska försöka ändra den och höja den till 50 %, säger han Rajat SharmaVD, Sana värdepapper.Marknaderna steg från det låga. Vi är på 16900 nu. Ska vi titta på dessa aktiekurser noggrant? Hur ska man närma sig marknaden om man vill få in nya pengar?
För att vara ärlig så är jag inte lika försiktig med marknaden som jag var för ungefär ett år sedan och anledningen är att även om vi inte gick ner så mycket som jag tror att vi borde ha velat från 18 600, så handlar vi idag runt 16 600 -16900. Jag skulle tro att dessa marknader inte går att missa. Du bör inte lämnas utanför eftersom det är uppenbart att vissa sektorer kommer att dra nytta av vad som än händer i framtiden.

Alla ackumulerade pengar bör gå till konsumtion och dagligvaruhandel som sektor och särskilt aktier som

, där jag var hausse under det senaste året. På måndag kommer företaget ut med resultat. Jag förväntar mig en mycket sund tillväxt i deras segmentsintäktsandel. Troligtvis kommer volymen cigaretter att öka eftersom detta är det första hela kvartalet utan lockdown. Ingen ändring gjordes heller i punktskatten på tobak. Allt detta kommer att ge dem mycket styrka framåt.

Smart Talk


Läs även: Varför Rajat Sharma är hausse på FMCG-aktier och vadslagning på Infosys

Just nu, på den här nivån, satsar jag på att FMCG och konsument kommer att klara sig väldigt bra. Detta är en sektor av marknaden dit inkrementella pengar bör gå. På sin lägsta punkt under det senaste året minskade vi cirka 20 % aktieexponering i vår totala portfölj. Idag ligger vi på cirka 40% i eget kapital. Oavsett vart marknaderna är på väg, om jag fortsätter att se starkare ekonomisk data, kommer jag att försöka ändra den och höja den till 50%.

« Tillbaka till rekommendationsberättelser

Tänk på att jag inte pratar om en portfölj som inte får ackumulerade pengar. Det här är inte ett PMS-program där om jag ligger på 50 % så stannar jag på 50 %. Jag kommer att påverkas av marknaderna. Det här är en portfölj där om vi var 40% i aktier och inte gjorde något under de kommande sex månaderna, skulle de ackumulerade pengarna som skulle fortsätta att flöda in i din portfölj minska positionerna i aktier till cirka 30%. Den andra aktien jag lägger till är Och de ligger före sina pre-pandeminivåer när det gäller volymer och detta är vad VD:n sa.

Intäkterna växte med cirka 16%, problemet med dem är att de flesta dagligvaruaktier konsumerar, deras utgifter ökade med cirka 13% och anledningen till detta är att ledningen rapporterade högre insatskostnader, högre inflation, råvarorna blev dyrare. Det fanns en utbudsbegränsning på skotsk whisky också. Därefter är det en sektor och dessa aktier i synnerhet där jag lägger lite pengar.

(Ansvarsfriskrivning: Rekommendationer, förslag, åsikter och åsikter från experterna är deras egna. Dessa representerar inte Economic Times åsikter)

Leave a Comment