Andy Murray kämpade sig tillbaka för att gå vidare till den andra omgången av Wimbledon

Andy Murray möter australiensaren James Duckworth idag i den första Wimbledonomgången och han hoppas att återkomsten av Ivan Landel kan hjälpa honom att inspirera honom till mer hjältemod i Wimbledon.

Den tvåfaldiga mästaren gav en positiv uppskattning till sin kondition och kondition efter att ha stått inför ett lopp mot tiden för återhämtning från en bukplastik han fick i finalen i ATP-turneringen i Stuttgart för två veckor sedan.

Murray visade sin förmåga på gräset ännu en gång för att besegra Stefanos Tsitsips och Nick Kyrgyz och kvitterade förra årets Wimbledon-vicemästare, Matteo Bartini, innan han blev skadad.

Han tvingades dra sig tillbaka från Cincinnati Championship på Queen’s Club och kunde inte träna på full höjd tidigare i veckan, men har sedan dess gjort uppmuntrande framsteg.

“Det gick bra”, sa Murray. “Jag kunde utvecklas gradvis på träningen den här veckan och jag fick spela några set, många poäng. De senaste dagarna har varit bra.

“Jag tror att jag visade för några veckor sedan att jag fortfarande har bra tennis kvar. Jag vann en kille i topp fem i världen, var på nacken med en Bertini, som är en av de bästa grässpelarna i världen. världen, före skadan.

“Jag spelade bra mot kirgiserna också. Första setet var på en bra nivå. Och jag gjorde det ganska bra på träningen. Jag vet att tennisen finns där, jag behöver bara få ut den under eventet nu.

“Självklart hjälper Ivan i mitt lag till. Vi har haft många framgångar tidigare. Vi känner varandra väl. Han tror fortfarande på mig. Det finns inte många tränare, människor där ute, som har gjort det över den senaste perioden., Och det har han. Det hjälper mig definitivt.”

Marie meddelade i mars att Landel hade gått med på att återvända till den tredje etappen som tränare efter att ha tränat honom för alla tre hans Grand Slam-titlar innan skotten upplevde sina långvariga höftproblem.

Murray har lyckats spela konsekvent under det senaste året, men hade svårt att hitta tennisen och deras resultat han kände att han fortfarande var kapabel till.

Han gjorde slut med veterantränaren Jamie Delgado – som ursprungligen arbetade tillsammans med Landel – i slutet av förra säsongen och erkände att han hade svårt att hitta en ersättare som delade hans optimism inför framtiden.

35-åringen sa: “För det mesta när jag hade samtal med tränare, potentialen att arbeta med någon, gick det ner för det mesta och fungerade, medan den här gången blev jag avvisad av många tränare.

“Självklart var det svårt att hantera det eftersom det uppenbarligen finns bra tränare där ute. Jag vet inte hur många tränare som är på den högsta nivån som du verkligen skulle vilja jobba med om du försöker vinna stora evenemang.

“Det är också därför jag är tacksam för att Ivan kom tillbaka för att arbeta med mig och hjälpa mig att försöka uppnå det jag vill uppnå.”

den palestinska myndigheten

Leave a Comment