5 prylar till köket som du inte kan leva utan

Jag är en köksprylsjunkie. En snabb rotation i min låda avslöjar en kiwiskalare (nej, aldrig), ett pomeloverktyg (faktiskt inte helt smaklöst) och en pryl för att skära färsk tryffel (fettchans).

Jag kan gå runt i köksbutiker i timmar, mestadels utomlands, och beundra elegant design och lösningar på kulinariska problem som jag inte ens visste att jag hade. Frankrike; Nallerisbollsformar Japan; Pepparkornen i nordvästra Spanien. I min värld är alla fascinerande och åtråvärda.

OK, jag behöver dem faktiskt inte – förutom kanske peppartorget, som visade sig vara drömmarnas anordning för att ta bort kärnan från en rå kvitten.

Så vilken pryl ska du ha? Uppenbarligen en kniv och en gryta av något slag – jag pratar inte om de absoluta grunderna. Staliter som en lådbrännare, en hålslev och en manuell visp är en självklarhet.

För att en pryl ska förtjäna sin plats måste den göra ett jobb som inte kan göras på annat sätt (som en mixer), eller göra det mycket snabbare och bättre än du kan göra för hand, till exempel en bra grönsaksskalare.

Det borde också göra matlagning roligare – om det bara ger glädje i ditt liv så räcker det. Det finns mycket som hindrar oss från att lägga tid på att laga färsk mat – hämtmat och färdigrätter till förrätt – så gör kökstiden tillfredsställande och inte stressande.

Med det i åtanke, bli av med allt som inte riktigt fungerar. Dessa är helt enkelt irriterande, så hej till kiwiskalaren och auf wiedersehen till den dyra plåtöppnaren som knappt fungerar.

Med lagringsutrymme i högsta grad för de flesta av oss är det också värt att bygga ett kapselkit, som ser dig genom allt från snabba frukostar till middagskompisar. Här är mina ökenö-prylar.

Blenderpinnar